Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΟΓΑ: Αναστέλλεται η καταβολή σύνταξης σε συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν

Αναστέλλεται από την 1η Φεβρουαρίου η καταβολή της σύνταξης σε 12.792 συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν απογράφηκαν ως τις... 31 Δεκεμβρίου του 2012, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ο ΟΓΑ θα προχωρήσει στον έλεγχο των συγκεκριμένων περιπτώσεων και όπου διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά θα αναζητηθούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από τους δικαιούχους ή τους συνδικαιούχους των λογαριασμών που πιστώνονταν οι συντάξεις αλλά και τυχόν ποινικές ευθύνες.

Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση του Οργανισμού καλεί όσους έχουν εισπράξει ποσά συντάξεων τα οποία δεν δικαιούνταν, να προσέλθουν αυτοβούλως και άμεσα στον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή Υποκαταστήματα) για την τακτοποίηση της οφειλής τους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής ελέγχου των αποτελεσμάτων της απογραφής, ο ΟΓΑ θα διερευνήσει την εγκυρότητα των εξουσιοδοτήσεων και των πληρεξουσίων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την καταγραφή των συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι που δεν απογράφηκαν θα έχουν την δυνατότητα απογραφής μόνο στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ από 15.01.2012 αιτιολογώντας τους λόγους της μη έγκαιρης απογραφής τους.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζεται ότι η καταβολή της σύνταξής τους θα ανασταλεί και θα επαναχορηγηθεί μετά από τον απαιτούμενο έλεγχο.

Ο ΟΓΑ ενημερώνει τέλος ότι από 1.1.2013 για τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων, νέων και παλαιών δικαιούχων, ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4093/2012, που προβλέπουν τροποποιημένους όρους και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ενώ επισημαίνεται ότι θα διενεργηθεί επανέλεγχος από τον Οργανισμό με βάση τις νέες διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...