Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«Κλεφτοπόλεμος» αγροτών - αστυνομίας στον κόμβο της Νίκαιας


Συνεχίστηκε το μεσημέρι ο «κλεφτοπόλεμος», μεταξύ των αγροτών και της αστυνομίας, στον κόμβο της Νίκαιας καθώς για μια ακόμη φορά, οι αγρότες επιχείρησαν «καταδρομική» κίνηση χρησιμοποιώντας και την μέθοδο του αντιπερισπασμού, προκειμένου να μπορέσουν να φθάσουν στο οδόστρωμα της ΠΑΘΕ πεζοί.

Ωστόσο, το εγχείρημα απέτυχε, καθώς οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικροένταση και να γίνει περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Λάρισας, που συνεδρίασαν στον Πλατύκαμπο, αποφάσισαν να ενισχύσουν και με δικές τους δυνάμεις το μπλόκο της Νίκαιας και ήδη έχουν αρχίσει να προσέρχονται με γεωργικά μηχανήματα στην περιοχή.

Οι αγρότες της Λάρισας, αποδέχονται το πλαίσιο διεκδίκησης που έχουν θέσει οι αγρότες που βρίσκονται ήδη στα μπλόκα. Αναμένεται κοινή σύσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας μπορεί να προστεθούν και άλλα αιτήματα στο διεκδικητικό πλαίσιο.

Στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία και όπως μας τόνισε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, σήμερα θα διανεμηθεί στους διερχόμενους κομπόστα και φυλλάδιο με τα αιτήματά τους, έτσι ώστε "να μάθει ο κόσμος ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια".

Ενισχύουν τις δυνάμεις στα μπλόκα που έχουν στήσει με τα τρακτέρ τους και σε κομβικά σημεία των επαρχιακών οδών και οι Σερραίοι αγρότες. Μπλόκα υπάρχουν επίσης στον οδικό άξονα Νέας Ζίχνης - Αμφίπολης, στην διασταύρωση του Δραβίσκου, στη διασταύρωση Μεσοράχης και στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της Εθνικής οδού Σερρών Καβάλας.

Το απόγευμα όλοι μαζί πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για τις κινήσεις τους.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...