Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Προέγκριση επενδυτικών σχεδίων 40,9 εκ. για κτηνοτροφία και αγροτική παραγωγή

Σχέδια βελτίωσης για την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή συνολικού προϋπολογισμού 40,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23,6 αποτελούν δημόσια δαπάνη, προεγκρίθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των επενδυτικών φακέλων.

Συνολικά έχουν προεγκριθεί 194 σχέδια βελτίωσης, ενώ έως σήμερα έχουν υπογραφεί 424 προεγκρίσεις σχεδίων βελτίωσης στο πλαίσιο της δράσης «Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας - «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συνολικού προϋπολογισμού 71,2 εκατ. ευρώ, με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στα 38,7.

Σύμφωνα δε με όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Αθ. Τσαυτάρης, έως σήμερα από τα 7.700 υποβληθέντα σχέδια βελτίωσης έχουν αξιολογηθεί 3.377, εκ των οποίων περισσότερα από 1.000 βρίσκονται στο στάδιο της τελικής γνωμοδότησης.

Στο πλαίσιο των σχεδίων βελτίωσης προβλέπεται μεταξύ άλλων χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό και τη μετεγκατάσταση γεωργικών κτιρίων, για αγορά κτηνοτροφικού εξοπλισμού και για έγγειες βελτιώσεις.

express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...