Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«Γίνε Αγρότης»: Απόκτησε το δικό σου «μποστάνι» στη Χαλκίδα, διαδικτυακά

Ένα από τα αγροκτήματα  που μετέχουν στο πρόγραμμα
Από τα περιβόλια της Χαλκίδας ξεκίνησε  μία νέα καινοτόμα υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να αποκτήσουν ένα δικό τους περιβόλι και τα δικά τους αγροτικά προϊόντα.

Το «Γίνε Αγρότης» είναι ένα εγχείρημα ώστε παραγωγός και καταναλωτής να έρθουν σε άμεση επαφή.

Το «Γίνε Αγρότης» έχει συμβεβλημένους και δεσμευμένους με συγκεκριμένους όρους αγρότες που καλλιεργούν για λογαριασμό των καταναλωτών που δεν έχουν το δικό τους περιβόλι.

Ο καταναλωτής μέσα από την ιστοσελίδα του «Γίνε Αγρότης» μπορεί να επιλέξει το χωράφι και τα προϊόντα που θέλει να καλλιεργήσει και νέοι αγρότες αναλαμβάνουν να το κάνουν για εκείνον, να καλλιεργήσουν και να παράγουν όλα τα εποχιακά λαχανικά και φρούτα σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα «Γίνε Αγρότης», η ιδέα ουσιαστικά προωθεί την έννοια του «Αποκλειστικού Αγρότη» κάθε οικογένειας. «Με ιδιαίτερη φροντίδα και αυστηρές διαδικασίες αγρότες σας εξασφαλίζουν γευστικά προϊόντα με πλούσια αρώματα και πραγματική γεύση για εσάς και τα παιδιά  σας», σημειώνουν οι εμπνευστές του «Γίνε Αγρότης».

Τα κτήματα από την Εύβοια που μετέχουν στο πρόγραμμα είναι:


Αγρόκτημα Αγουρίδα
Δυο νέοι αγρότες, καλλιεργούν σύμφωνα με τις αρχές βιολογικής γεωργίας, λαχανικά και φρούτα της εποχής. Με ιδιαίτερη φροντίδα και αυστηρές διαδικασίες μπορούν να σας εξασφαλίσουν γευστικά προιόντα με πλούσια αρώματα και πραγματική γεύση για εσάς και την οικογενειά σας. Αποστολή στο χώρο εργασίας/κατοικίας σας.
Διεύθυνση: Δήμος Μεσσαπίων, Εύβοια
 
Κτήμα οικογένειας Φώτη
Στα περίχωρα της Μακρυκάπας, η οικογένεια Φώτη, καλλιεργεί και φροντίζει με μεράκι τον προσωπικό σας κήπο. 3η γενιά αγροτών, ο Θανάσης Φώτης μαζί με τον αδερφό του Λάμπρο έχουν αναλάβει την καλλιέργεια κηπευτικών προιόντων με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, δίχως τη χρήση χημικών λιπασμάτων, νιτρικών προσθέτων, μόνο με αποκλειστική χρήση κοπριάς.
Διεύθυνση: Δήμος Μεσσαπίων, Εύβοια

Αγρόκτημα Τζώρτζη
Στους πρόποδες της "Δίρφυς" , καλλιεργούν τα τελευταία 6 χρόνια το προσωπικό τους μποστάνι. Μετά τα πρώτα χρόνια, η εξοικείωση τους με την καλλιέργεια επέτρεψε την παραγωγή και για άλλες φιλικές οικογένειες. Τώρα έχουν έναν διαθέσιμο χώρο για να σας προσφέρουν και τα δικά σας αγνά λαχανικά, χειμερινά και καλοκαιρινά και να σας τα αποστείλουν στον χώρο σας.
Διεύθυνση: Δήμος Μεσσαπίων, Εύβοια

Αγρόκτημα Κούκουζα
Στην πεδιάδα του Δήμου Ερέτριας, ο έμπειρος και καινοτόμος αγρότης Κούκουζας, καλλιεργεί πρώιμα και ώψιμα λαχανικά.
Διεύθυνση: Δήμος Ερέτριας

Το εγχείρημα ελέγχεται συστηματικά από την εταιρεία QWAYS (www.qways.gr), η οποία έχει αναλάβει την σταδιακή πιστοποίηση του συνόλου των καλλιεργειών και διανομής των προϊόντων.
Μέσω της πλατφόρμας «Γίνε Αγρότης» ο καταναλωτής μεταφέρεται εικονικά στο Περιβόλι - το γνωστό «μποστάνι»- που είχε κάθε οικογένεια παλαιότερα σε κάθε χωριό. Αυτό το περιβόλι, το καλλιεργεί εικονικά κάθε Καταναλωτής, ενώ στην πράξη εφαρμόζει το πρόγραμμα σποράς και καλλιέργειας ο Συμβεβλημένος Αγρότης. Ο καταναλωτής θα παραλαμβάνει τα προϊόντα στο χώρο που επιθυμεί, κάθε εβδομάδα από την αρχή της συγκομιδής και για έναν ολόκληρο χρόνο. Συνολικά 52 αποστολές κατευθείαν μετά τη συγκομιδή.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε τη ιστοσελίδα του «Γίνε Αγρότης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...