Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Οι Νέοι Αγρότες Αργολίδας δημιουργούν μέλλον

Τις παραδόσεις της πατρίδας μας θύμισαν οι Νέοι Αγρότες Αργολίδας, συμμετέχοντας στην συμβολική δενδροφύτευση στην Δήμαινα, στις 3 Απρ 2012. Οι παππούδες μας, όταν γεννιόταν ένα παιδί, φύτευαν ένα δένδρο για να το κόψουν όταν θα παντρευόταν και έτσι να είχε την απαραίτητη ξυλεία για να συμβάλει στο κτίσιμο του σπιτιού του/της.

Η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα μας θύμισε τα δασογεωργικά συστήματα, που είναι συγκαλλιέργειες ετήσιων φυτών μεγάλης καλλιέργειας ή ποώδη με μερικά δένδρα σε γραμμές σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, για παραγωγή ξυλείας υψηλής αξίας (κερασιά κλπ) με οικονομικό αποτέλεσμα αθροιστικά μεγαλύτερο και καλύτερη οικολογική συμπεριφορά.

Την δενδροφύτευση που έγινε με πρωτοβουλία του ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ με την συμμετοχή του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σχολείου Δήμαιανας, του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Δήμαινας και της Ένωσης Νέων Αγροτών-ΕΝΑ Αργολίδας, που έχει τα γραφεία της στην Δήμαινα, έφερε κοντά του Νέους Αγρότες με τους πάρα πολύ νέους της αγροτικής περιοχής Δήμαινας.

Μια κινέζικη παροιμία λέει: αν σκέφτεσαι για του χρόνου φύτεψε στάρι, αν σκέφτεσαι για το μέλλον φύτεψε δένδρα. Η δενδροφύτευση της 3-4-2012 αφορούσε 300 δένδρα και στην δενδροφύτευση μετείχαν μεταξύ άλλων οι: (όπως φαίνονται στην φωτογραφία) ο Αντιδήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Φ. Σχοινάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Οικονόμου, ο κ. Γ. Δνεσάκης (ΕΝΑ Αργολίδας), ο κ. Α. Αγγέλου (Αντιπρόεδρος ΕΝΑ Αργολίδας), ο κ. Γ. Οικονόμου (μόλις διακρινόμενος), η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα (Πρόεδρος ΕΝΑ Αργολίδας), ο κ. Δ. Αγγέλου και ο Πρόεδρος του Τοπικής Κοινότητας Δήμαινας κ. Α. Σταμούλης, ενώ συμμετείχαν και ο κ. Ν. Ελευθερίου (ΕΝΑ Αργολίδας) ο κ. Α. Μπούρας, η κα Α. Αλιφέρη και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...