Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Tι περιλαμβάνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ΚΑΠ για τις κοινοτικές ενισχύσεις στα αγροτικά προϊόντα από το 2013 και μετά

Οι Ευρωβουλευτές και μελή της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου Σπύρος Δανέλλης...
ΠΑΣΟΚ και Γιώργος Παπαστάμκος, Ν.Δ. σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο Αχελώος tv και το Μάκη Μάκκα ανέφεραν ότι οι τεράστιες ελλείψεις στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών αγροτικών προϊόντων, όσο και οι δυνατότητες για εξαγωγές στις καλύτερες αγορές του κόσμου καθιστούν την αύξηση της αγροτικής μας παραγωγής βασική εθνική προτεραιότητα.

Οι κ. Δανέλλης και Παπαστάμκος τόνισαν ότι την στιγμή που η Ελλάδα βυθίζεται στην κρίση υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που αναπτύσσουν καινοτόμα αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες, εντελώς μόνοι, χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη, καθοδήγηση και συντονισμό από την ελληνική πολιτεία.

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές αναφερόμενοι σε αυτα που προβλέπουν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ΚΑΠ μετά το 2014. και στα κριτήρια με τα οποία θα συνεχιστούν οι κοινοτικές ενισχύσεις σημείωσαν ότι η ενιαία ενίσχυση θα περιλαμβάνει μια βασική στρεμματική ενίσχυση, η οποία θα καταβάλλεται στους αγρότες κάθε κράτους-μέλους ανάλογα με τα περιφερειακά κριτήρια που θα επιλέξει αυτό και ένα ακόμα κομμάτι της θα αποτελείται από τις πρόσθετες ενισχύσεις (30% + 5% +2% του συνόλου του εθνικού πλαφόν άμεσων ενισχύσεων για γεωργοπεριβαλλοντικές πρακτικές, περιοχές με φυσικά μειονεκτήματα και νέους αγρότες αντίστοιχα

Τη θέσπιση και τον ορισμό του ενεργού αγρότη -στον οποίο θα καταβάλλονται κοινοτικές ενισχύσεις-του οποίου τα ετήσια έσοδα από την αγροτική δραστηριότητα υπερβαίνουν το 5% του συνολικού του εισοδήματος, θα προβλέπουν ακόμη οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ΚΑΠ μετά το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...