Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Μετά τον Κολινδρό στο Δίον οι Νέοι Αγρότες

Την Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011, στο Δίον Πιερίας, στις 21.00, αποφασίσθηκε να γίνει η επόμενη συνάντηση-συζήτηση των Νέων Αγροτών Πιερίας, μετά την εκδήλωση στον Κολινδρό, την 4η Ιουλίου 2011.

Κατά την ενημέρωση και συζήτηση στον Πνευματικό Κέντρο Κολινδρού, όλοι είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για το μέλλον του αγροτικού κόσμου μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Δημήτρης Δαλαμήτρας, η γραμματέας Κερασία Παπούλια, η εκπρόσωπος (της βουλευτού κας Μίχου) κα Μαριάννα Καβουνίδου, ο κ. Γιάννης Παντούλης, ο κ. Δ. Χελιδονόπουλος, ο κ. Α. Μυγδαλιάς, ο κ. Απόστολος Κούρτης, ο κ. Γιάννης Δημαλής, ο κ. Β. Δασκαλάκης, ο κ. Ε. Πατινέας, ο κ. Η. Πέλλας, ο κ. Β. Μυλώβας, ο κ. Γ. Τσιφτίδης και ο κ. Σ. Μυγδαλιάς.

Η πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση από τον κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη κράτησε μέχρι τις 23.30 και ακολουθήθηκε από μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση στην πλατεία του χωριού μέχρι τις 02.00, που υποδηλώνει το πολύ έντονο ενδιαφέρον των νέων αγροτών, ακόμα και κατά την έξαρση των θερινών αγροτικών εργασιών.

Κατά τη συζήτηση έγινε απολύτως σαφές ότι ο αγρότης, μόνον ως παραγωγός διατροφικών προϊόντων, δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωσή του, και θα πρέπει τα αγροτικά επαγγέλματα αφού προσδιοριστούν, να επιτρέπουν στον αγρότη την πολυαπασχόληση, πάντα στα πλαίσια της φροντίδας του περιβάλλοντος, ώστε αυτό να είναι αειφόρο

Επίσης, η έντονη, συστηματική υποτίμηση της αξίας των αγροτικών προϊόντων και της αγροτικής εργασίας έναντι της αμοιβής στις αστικές απασχολήσεις, επιβάλει σε όλους να εργαστούν για να εξασφαλιστεί η συνέργεια των δύο χώρων, του αγροτικού και του αστικού.

Στα πλαίσια αυτά, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται και συμμετέχουν στη διαμόρφωση πολιτικών, να συναντηθούν στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, όλη την ημέρα, στο Ζάππειο, στο συνέδριο «Το Κοινό Μέλλον Υπαίθρου και Πόλης» με σύνθημα «Κάντε τη Γεωργία Τρόπο Ζωής».

Την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας έχει αποφασίσει να κάνει ανοιχτή εκδήλωση και συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κάθε φορά σε άλλο τόπο. Στις 2 Αυγούστου θα γίνει στο Δίον, όπου θα καθοριστεί η συνάντηση της 5 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο (Χίος 10-11/9/11) και ενώ η ΕΝΑ Πιερίας αναζητά μόνιμο χώρο συναντήσεων-συζητήσεων.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...