Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ως μία από τις πρωτοπόρες Περιφέρειες ως προς την αποτελεσματικότητά τους πάνω σε θέματα του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα όσον αφορά στο «Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας», χαρακτηρίζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπως τονίστηκε στην συνάντηση εργασίας που έγινε την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην Κομοτηνή υπό την Προεδρεία του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ούστογλου και ο σύμβουλος του ΥΠΑΑΤ Κωνσταντίνο Πιλαφτσής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά την διάρκεια της τεχνικής συνάντησης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση του «Καλαθιού», τα προϊόντα του οποίου ομόφωνα έχουν εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας και σύντομα θα συζητηθούν ως προς την τελική απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα που αφορούν στα έργα που απαιτούνται για το πρόγραμμα και για τα οποία υπάρχει ήδη ετοιμότητα μετά και από την διαβούλευση που έχει προηγηθεί σε επίπεδο φορέων αλλά και τοπικών κοινωνιών.
Τέλος, συζήτηση έγινε και για τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων που η Περιφέρεια θέλει να δημιουργήσει και που θα συμβάλουν καταλυτικά στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και κυρίως στην οργάνωση της αγοράς των αγροτικών προϊόντων και στην προώθηση τους στις αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.
Ο Περιφερειάρχης για μία ακόμη φορά τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης περεταίρω των ρυθμών υλοποίησης των έργων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότητα μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και θα την καταστούν έτοιμη μέσα σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό αλλά και με ευκαιρίες που διαγράφονται στο μέλλον κυρίως σε αγροτοδιατροφικό επίπεδο.
piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...