Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Οι Νέοι Αγρότες και στην Γιορτή Σκόρδου

Το Σαβατοκύριακο 2 & 3 Ιουλίου 2011 η Ένωση Νέων Αγροτών  Λάρισας ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους  και συμμετείχε στην 2η Γιορτή Σκόρδου στον Πλατύκαμπο Λάρισας

Ο πρόεδρος ΕΝΑ  Λάρισας κ. Αναστάσιος Μακρής (6945803771), ο Γραμματέας κ. Γρηγόρης Τζιότζιος (6945884133) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κκ Αθανάσιος Κεραμόπουλος & Δημήτρης Μπαζάνας στήριξαν με την παρουσία τους την Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης στον Δήμο Κιλελέρ, ενώ υποδέχθηκαν στο stand της ΕΝΑ Λάρισας τον Δήμαρχο κ. Ρ. Κομίτσα, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Θεοδωρούδη, την Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας κα. Ε. Λιακούδη, τον Πρόεδρο Πλατυκάμπου κ. Α. Φασφαλή, την Δημοτική Σύμβουλο κα Α. Κουτρουμπέλη, τον ερευνητή-ομιλητή για το σκόρδο κ. Β. Σαμαρά, τον γεωπόνο-μεταποιητή σκόρδου κ. Β. Μακατό και πολλούς άλλους.

Με κύριο  στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση των Νέων Αγροτών η ΕΝΑ Λάρισας  ενημέρωσε τόσο για τους γενικούς στόχους όσο και τα μέλη της ΕΝΑ, καθώς και για στοιχεία επικοινωνίας, με την κίνηση των Νέων Αγροτών, που είναι επαγγελματίες αγρότες 18-40 ετών και εθελοντές συνδικαλιστές για θέματα των Νέων Αγροτών και το μέλλον του Αγροτικού κόσμου. 

Στις προσεχείς  δραστηριότητες της ΕΝΑ Λάρισας  περιλαμβάνεται η συνάντηση-συζήτηση στις 9 Αυγ 2011 (20.30), η συμμετοχή στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (9-11/9/2011, Χίος) με θέμα «Πολυαπασχόληση στον Αγροτικό Τομέα», η αντιπροσώπευση στο Συνέδριο για το «Κοινό μέλλον υπαίθρου & πόλης» (27/9/2011, Ζάππειο Αθήνας), η εκπροσώπηση στην Συνεδρίαση Προγραμματισμού για το 2012 (29/11/2011, Θέρμη Θεσσαλονίκης) και βέβαια η πρόταση για εκδήλωση για το Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών 2012 (4/2/2012, Agrotica, Θεσσαλονίκη), ενώ αναζητείται χώρος για τις τακτικές συναντήσεις-συζητήσεις- «στέκι» των Νέων Αγροτών της Λάρισας. 

Ιδιαίτερα ευχάριστες ήταν οι ιστορικές αναφορές από την  καλλιέργεια του σκόρδου στον Πλατύκαμπο, η επίδειξη δεξιοτεχνίας για το πλέξιμο της «πλεξούδας»  σκόρδων και οι τοπικοί χοροί. 

Δίπλα από  το stand της ΕΝΑ Λάρισας ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Ελευθερών «Καλλιγεύσεις» (2410811315), που παρασκευάζει παραδοσιακές πίττες, τραχανά, γλυκά ταψιού & κουταλιού, μπομπονιέρες και προσφέρει τροφοδοσία γευμάτων-δεξιώσεων-εκδηλώσεων, ενώ από την άλλη ήταν οι Παραδοσιακές Γεύσεις ΘΕΟΝΙΑ (2494023739), που είναι εργαστήριο Παραδοσιακών Προϊόντων διατροφής το οποίο προσφέρει την δυνατότητα να παρασκευάσει με τις συνταγές του με δικά σας υλικά όποιο τρόφιμο επιθυμείτε, και απέναντι οι αγιογραφίες της Ναταλίας. 

Η 2η Γιορτή Σκόρδου του Δήμου Κιλελέρ, όπου καλλιεργούνται 650-700 στρέμματα με σκόρδα, ενώ η ελληνική παραγωγή δεν επαρκεί ούτε για τους μισούς μήνες, οργανώθηκε από τον Τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και όπως φαίνεται θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης, που θα προβάλει κυρίως τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής, δηλαδή την τοπική αγροτική παραγωγή και τον τοπικό πολιτισμό καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης όλου του Δήμου Κιλελέρ, ο οποίος είναι ένας Δήμος με ιστορική σημασία για το αγροτικό κίνημα. 

Στην φωτογραφία (απο αριστερά) κα Άντα Κουτρουμπελη Δημοτική Σύμβουλος, κ. Δημήτριος Μπαζάνας Αντιπρόσωπος ΕΝΑ Λάρισας, κ. Γρηγόρης Τζιότζιος Γραμματέας ΕΝΑ Λάρισας, κ. Τάσος Μακρής Πρόεδρος ΕΝΑ Λάρισας, κ. Ρίζος Κομίτσας Δήμαρχος Κιλελέρ, κα Ευαγγελία Λιακούδη Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας, κ. Κλεάνθης Θεοδωρούδης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κιλελέρ, κ. Αντώνης Φασφαλης Πρόεδρος Πλατυκάμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...