Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Οικονομική ανάσα για την ΕΑΣ Ροδόπης

Βαθιά οικονομική ανάσα για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού Ροδόπης, που αποφάσισε να «βάλει χέρι» στην ακίνητη περιουσία της προκειμένου να λύσει έντονα προβλήματα ρευστότητας, τα οποία δεν επέτρεπαν την εξυπηρέτηση υποχρεώσεων ούτε καν προς το προσωπικό.
Ρόλο ασημικών «έπαιξαν» δύο ακίνητα της Ένωσης μέσα στο κέντρο της Κομοτηνής, τα οποία πωλήθηκαν στην ΑΤΕbank, έναντι τιμήματος συνολικού ύψους 6,5 εκ. ευρώ.
Η «ένεση» ρευστότητας που προέκυψε από την εκχώρηση παγίων, έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση της ΕΑΣ Ροδόπης να πιστώσει ποσό 2,3 εκ. ευρώ, στους λογαριασμούς των εργαζομένων της, οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι για μήνες, αλλά και, ταυτόχρονα, για την αποπληρωμή άλλων οικονομικών υποχρεώσεων προς τρίτους.
Η συνολική ακίνητη περιουσία της τοπικής ΕΑΣ ξεπερνά τα 40 εκ. ευρώ και ως εκ τούτου δεν δημιουργείται πρόβλημα από την πώληση των δύο ακινήτων. Το πρώτο από αυτά ήταν το ακίνητο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της Ένωσης στην οδό Αγίου Γεωργίου και το έτερο μια σειρά από γραφεία και διαμερίσματα σε οικοδομή της περιοχής δημοτικής αγοράς.
Για τους επικεφαλής της Ένωσης, εξάλλου, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για τον οποίο δεν ανησυχούν για τη μεταβίβαση, καθώς η συναλλαγή εκτελέστηκε με τη συναίνεση των συνεταιριστών και με απόφαση της γενικής συνέλευσης.
«Τώρα πρέπει να βάλουμε τα θεμέλια για μια υγιή επιχείρηση, που θα εξυπηρετεί τους μετόχους της και τους αγρότες με αξιοπιστία και φερεγγυότητα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά από μέλη της διοίκησης της ΕΑΣ Ροδόπης, τα οποία συμπληρώνουν με νόημα πως ο χώρος των συνεταιρισμών και τα προβλήματά τους, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μικρογραφία του γενικότερου προβλήματος που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα αυτή την περίοδο και πως υπό το πρίσμα αυτό η πώληση των ακινήτων έγινε γιατί «έπρεπε να αποφασίσουμε ή θα πάμε μπροστά ή θα βουλιάξουμε ακόμη περισσότερο».
[αναδημοσίευση από το INPOST.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...