Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ημερίδα στο Ναύπλιο από την Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011, στις 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Αργολίδας, στο Ναύπλιο, η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πειραιά, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Καινοτόμοι Τρόποι Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων».

Στην ημερίδα θα γίνουν οι εισηγήσεις:
Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης μικροκλίματος καλλιέργειας ΔΠυρομάλης
Έρευνα αγοράς & καινοτόμοι τρόποι προώθησης αγροτικών προϊόντων Ι.Μπουρής
Μελέτη και σχεδίαση αυτοδύναμης ενεργειακά αγροτικής μονάδας, Α. Ντούνης
Κατασκευή ιστοσελίδας Π.Ε.Ν.Α. και δημιουργία forum, Χ. Δρόσος
Προώθηση καινοτόμων μορφών και μεθόδων καλλιέργειας, Α. Ευθυμιάδου και
Αγροτική Επιχειρηματικότητα (Δ. Μιχαηλίδης)

Η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα (πρόεδρος ΕΝΑ Αργολίδας-6976562330) θεωρεί πολύ σημαντική την πιλοτική προσπάθεια που γίνεται με την υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Γιάννου Λιβανού στα πλαίσια του έργου «Επιστημονική Στήριξη Νέων Αγροτών» για πρώτη φορά από συστάσεως της Γ Γ Νέας Γενιάς, και μετά από σταθερή επιμονή της ΠΕΝΑ τα τελευταία 7 χρόνια.

Ο ΓΓΝ.Γενιάς κ. Γ.Λιβανός είχε συμμετάσχει στο Συνέδριο που οργάνωσε η ΕΝΑ Αργολίδας με θέμα: Νέοι Αγρότες & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (Νέα Κίος, 27/6/2010) και είχε εκφράσει την πρόθεση για κάποια υποστήριξη.

Τα αγροτικά επαγγέλματα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα μεγάλους κινδύνους και η έλλειψη εμφανούς αποτελεσματικότητας επιστημονικής έρευνας, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία αγροτικών σχολείων και την πλήρη απουσία δημόσιας υπηρεσίας «γεωργικών εφαρμογών» δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλοιό στο ξεκίνημα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των Νέων Αγροτών.

Οι ελλείψεις αυτές επιτείνουν τον «πανικό» με τον οποίο αντιμετωπίζονται ατεκμηρίωτες πληροφορίες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κινήσεις, από τις οποίες ωφελούνται μόνο τρίτοι επιτήδειοι επιχειρηματίες, όπως συνέβη παλαιότερα με τα βατόμουρα, αλλά ίσως και πρόσφατα με τις ανεξέλεγκτες πληροφορίες για το μανιτάρι τρούφα, για τα ρόδια, για τα σαλιγκάρια, για τα φωτοβολταϊκά και πολλές άλλες «πληροφορίες».

Η κα Γ. Δρόσου-Παγίδα επεσήμανε για μια ακόμα φορά ότι στους αγρότες το σημαντικότερο δεν είναι να παράγουν, αλλά κυρίως να πουλούν τον παραγόμενο «πλούτο», γι αυτό σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πειραιά προσανατολίσθηκαν κυρίως στην προώθηση αγροτικών προϊόντων και μάλιστα με καινοτόμους τρόπους.

Άλλωστε οι Νέοι Αγρότες στο μέλλον θα χρειασθούν την ανάπτυξη όλου του φάσματος των αγροτικών επαγγελμάτων (και την μεταποίηση, και την εμπορία, και τον αγροτουρισμό κλπ) για αυτό το φετινό 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011) το θέμα είναι «Νέοι Αγρότες & ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011, στις 7μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Αργολίδας (παραλιακός δρόμος Ναυπλίου-Νέας Κίου),με την υποστήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου για την Αργολίδα κ. Αναστάσιου Χειδηδόπουλου οι Νέοι Αγρότες Αργολίδας προσκαλούν όλους τους Αργολιδείς για να προσανατολίσουν καλύτερα το έργο «Καινοτόμοι τρόποι Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων»
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...