Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

«Ετοιμοπόλεμο» το νέο συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων

SheepImage via WikipediaΘεσσαλονίκη

Casus Belli (αιτία πολέμου) αποτελεί για τους κτηνοτρόφους οποιαδήποτε νέα απόπειρα των γαλακτοβιομηχανιών να μειώσουν την τιμή παραγωγού στο γάλα. Σε αυτό συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στο πρώτο εκλογικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λάρισα.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την εκλογή του πρώτου 15μελούς διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, το οποίο και πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα τις προσεχείς ημέρες. Υπάρχει εισήγηση, η συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε Σώμα να πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα, ως μια συμβολική κίνηση. Κι αυτό γιατί για εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην πόλη συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της πώλησης της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».

Ενόψει της ΔΕΘ και ελλείψει χρόνου για τη διοργάνωση αυτόνομης κινητοποίησης των κτηνοτρόφων οι 238 σύνεδροι αποφάσισαν να απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο πρώτος σε σειρά εκλογής στο ΔΣ της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης έκανε γνωστό ότι τις προσεχείς ημέρες η Ενωση θα επιδιώξει να έχει άμεσα συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να την ενημερώσει για τα αιτήματα και τις προτάσεις των κτηνοτρόφων.

Εκτός του κ.Καμπούρη (από τη Χαλκιδική) οι υπόλοιποι εκλεγέντες (κατά σειρά εκλογής) είναι οι: Γιάννης Γκρίνιας (Μαγνησία), Παναγιώτης Λειβαδίτης (Δράμα), Μαργαρίτα Αργυράκου (Βοιωτία), Νίκος Παλάσκας (Λάρισα), Θανάσης Ασπρουλάκης (Φθιώτιδα), Τάκης Μολώνης (Αιτωλοακαρνανία), Στέργιος Κύρτσος (Ημαθία), Παναγιώτης Στέφας (Κορινθία), Γεράσιμος Λιώλης (Πρέβεζα), Χρήστος Σολωμονίδης (Κιλκίς), Θεολόγος Μαργαρίτης (Ροδόπη), Γιώργος Πουταχίδης (Κοζάνη), Κώστας Θεοδωρόπουλος (Ηλεία) και Τάσος Βογιατζόγλου (Δράμα).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...