Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ερώτηση για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες της Βοιωτίας

Ερώτηση με θέμα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε ότι αφορά την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες κατέθεσε προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

Ο Νομός Βοιωτίας είναι ένας από τους κατεξοχήν αγροτικούς νομούς όπως άλλωστε είναι γνωστό. Οι αγρότες αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του βοιωτικού λαού και βιώνουν καθημερινά τις δυσκολίες της ελληνικής υπαίθρου. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται είναι αντίξοες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σοβαρά με αποτέλεσμα να πολλές φορές να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα με το οποίο έχουν έρθει αντιμέτωποι οι αγρότες είναι η παρακράτηση της επιστροφής ΦΠΑ των αγροτών από τις ΔΟΥ.
Οι αγρότες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την επιστροφή ΦΠΑ από τις αγορές αγαθών και λήψης υπηρεσιών που οι ίδιοι έκαναν χρήση. Ακολουθώντας το Ν. 3842/2010 πολλοί αγρότες υπέβαλλαν στις κατά τόπους ΔΟΥ όπου και υπάγονται δηλώσεις ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, χωρίς όμως να δοθεί λύση και κατ’ επέκταση χωρίς να επιστραφεί το ΦΠΑ που τους αναλογεί. Αντιθέτως οι ΔΟΥ συμψηφίζουν στις συνολικές οφειλές των αγροτών και το ΦΠΑ με αποτέλεσμα η οικονομική κατάσταση των αγροτών να δυσχεραίνει σε μία δύσκολή περίοδο που διανύει η χώρα μας και οι αγρότες να οδηγούνται στην απόγνωση.
Ερωτάται η κα Υπουργός:
-Πότε προτίθεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί στην επιστροφή του ΦΠΑ προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά η πολύπαθη ομάδα του αγροτικού κόσμου?
http://thiva-press.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...