Σάββατο 22 Μαΐου 2010

«Τις επόμενες ημέρες» η εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους

Εντός των επομένων ημερών θα καταβληθεί στους δικαιούχους κτηνοτρόφους η εξισωτική αποζημίωση για το 2008, ανακοίνωσε το Σάββατο από τα Χανιά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Η εξισωτική θα δοθεί, είναι για υπογραφή στο υπουργείο οικονομικών και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» τόνισε ο κ. Καρχιμάκης και διευκρίνισε ότι για την καταβολή της συγκεκριμένης αποζημίωσης θα δοθούν χρήματα και από εθνικούς πόρους, ενώ για τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες ώστε τα χρήματα που απαιτούνται να δοθούν μέσα από εθνικούς πόρους.

«Τα κοινοτικά κονδύλια σε σχέση με τις εξισωτικές αποζημιώσεις τελείωσαν. Στο τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης προβλεπόταν 1,066 δισ. ευρώ. Η προηγούμενη κυβέρνηση ξεκινώντας τον προγραμματισμό για το τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης προέβλεψε μόνο 400 εκατομμύρια ευρώ και όχι 1 δισ., τα οποία εξαντλήθηκαν μέσα σε δυο χρόνια. Αρα και το 2008 που πληρώνουμε εντός των επόμενων ημερών υπάρχει ένα κομμάτι εθνικών πόρων. Από εκεί και πέρα τελειώνει το κοινοτικό πρόγραμμα και εμείς αναζητούμε εθνικούς πόρους για να πληρώσομε και το 2009 και το 2010» είπε ο κ. Καρχιμάκης.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει δυνατότητα αποζημίωσης από καρπόπτωση της ελιάς το 2009 στο νομό Χανίων, ενώ δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών από τις χιονοπτώσεις το 2008.

Ο κ. Καρχιμάκης έκανε γνωστό πως σύντομα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία θα λυθεί το θέμα της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, παρά την δύσκολη οικονομικά συγκυρία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...