Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ: Αρωματικά φυτά από τους συνεταιρισμούς



Συσκέψεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, του ΟΑΣΕ και Αγροτών της περιοχής στην Χαιρώνεια Βοιωτίας για την δημιουργία Συνεταιρισμού Γυναικών και Συνεταιρισμού αγροτών καλλιέργειας και τυποποίησης αρωματικών φυτών.
Δύο σημαντικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16/4/2010 στην Χαιρώνεια Βοιωτίας με την παρουσία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΑΣΕ ΑΑΕ, για την δημιουργία Συνεταιρισμού Γυναικών και Συνεταιρισμού Αγροτών για καλλιέργεια, τυποποίηση και εμπορία αρωματικών φυτών.
Η πρωτοβουλία υποστηρίχτηκε από τον Δήμαρχο Χαιρώνειας κ. Νίκο Παπαγγελή, ο οποίος ως μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΕ είχε την ευθύνη να προσκαλέσει τα στελέχη της ΠΑΣΕΓΕΣ για να παράσχουν υποστήριξη και να συνδράμουν τους δύο (υπό ίδρυση) συνεταιρισμούς στα πρώτα τους βήματα. Στην σύσκεψη μετείχαν :
Από τον Δήμο Χαιρώνειας μετείχε ο Δήμαρχος Χαιρώνειας κ. Νίκος Παπαγγελής
Από την ΠΑΣΕΓΕΣ μετείχαν οι κ.κ. Σκουλαρίκης Φώτης-Οικονομολόγος, Στέλεχος της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος του ΔΣ του ΟΑΣΕ και ο Ν. Γκοτσίνας–Υπεύθυνος από την ΠΑΣΕΓΕΣ για την δημιουργία των συνεταιρισμών.
Από τον ΟΑΣΕ μετείχε ο Δ/ντής της εταιρείας Βασίλης Τσιτσιρίγκος.
Στην σύσκεψη για την δημιουργία Συνεταιρισμού Γυναικών μετείχαν οι γυναίκες :
Γαλάνη Κουτσούμπα Κατερίνα, Παπασαχίνη Παρασκευή, Ψυλέα Μαρία, Βλάχου Δήμητρα
Στην σύσκεψη για την δημιουργία του Συνεταιρισμού Aρωματικών Φυτών μετείχαν οι : Ντέσκος Ιωάννης, Γώγουλας Δημήτρης, Κουκόπουλος Ανάργυρος και Σκουρτιάς Νίκος (Γεωπόνος).
Tα στελέχη της ΠΑΣΕΓΕΣ παρείχαν σημαντικές πληροφορίες για την δημιουργία των συνεταιρισμών και αναφέρθηκαν στις φοροτεχνικές και τεχνικές λεπτομέρειες για την ίδρυσή τους, στα θέματα βιωσιμότητας και στην προοπτική, των υπό ίδρυση συνεταιρισμών μεταφέροντας εμπειρίες από άλλες περιοχές της Ελλάδας από αντίστοιχα σχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...