Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΑΡ εναντίον Θ. Τσαυτάρη

Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ καταγγέλλουν ευθέως τον υπουργό Θανάση Τσαυτάρη για ανυπαρξία νομοθετικών πρωτοβουλιών, ολιγωρία στην κατάθεση νομοσχεδίων και λανθασμένη πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.


Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με το ότι δεν έχει φτάσει ούτε ένα σχέδιο νόμου από το ΥΠΑΑΤ και τον αρμόδιο υπουργό Θανάση Τσαυτάρη στην Ολομέλεια επί ενάμιση ολόκληρο χρόνο. Τονίζουν πως ο κ. Τσαυτάρης αποποιείται τις ευθύνες του, επικαλούμενος λόγους «ανωτέρας βίας», υποδεικνύοντας ως υπαίτια τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης.

«Μας εξέπληξε εξαιρετικά δυσάρεστα το γεγονός ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης στη συνεδρίαση της Επιτροπής ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο αυτό έχει κατατεθεί στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης από τον Μάιο, ωστόσο η Διεύθυνση Νομοθετικού Εργου της Βουλής διαψεύδει ότι έχει στα χέρια της σχέδιο νόμου του ΥΠΑΑΤ», αναφέρουν.

Τονίζουν πως η ολιγωρία στην κατάθεση νομοσχεδίων έχει αποτέλεσμα οι βουλευτές να μην μπορούν να παρέμβουν ουσιαστικά στα προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής (αγροτών-κτηνοτρόφων-αλιέων) και «να μην προωθείται το καθ' όλα απαραίτητο νομικό πλαίσιο εκσυγχρονισμού της θεσμικής λειτουργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...