Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Νομοσχέδιο για επίλυση χρόνιων προβλημάτων των κτηνοτρόφων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με εκπροσώπους κτηνοτρόφων από τη Λακωνία και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιο Δαβάκη.


Κατά τη σύσκεψη ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Βορείου Λακωνίας κ. Γεώργιος Ντάρμος και το μέλος των Βιοκτηνοτρόφων Λακωνίας κ. Πέτρος Φουντάς έθεσαν υπ΄ όψιν του Αναπληρωτή Υπουργού σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους παραγωγούς. Ειδικότερα, οι κτηνοτρόφοι στάθηκαν στο ζήτημα της νομιμοποίησης των σταυλικών εγκαταστάσεων.

Στα μπλόκα οι αγρότες από τη Δευτέρα

Σε εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκονται οι αγρότες της χώρας, με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων να τονίζουν πως βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους από τη Δευτέρα. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας και του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου τηρούν στάση αναμονής.


Από νωρίς το πρωί, αγρότες της Χαλκιδικής ξεκίνησαν την «κατάβασή» τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα «χρόνια άλυτα προβλήματά» τους, αλλά και για να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος εγκαινιάζει απόψε την 25η έκθεση αγροτικών προϊόντων και τεχνολογιών Agrotica.

Χανιά: Διήμερο αποκλεισμό της εφορίας εξήγγειλαν οι αγρότες

Σε διήμερο αποκλεισμό της εφορίας Χανίων, τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα προχωρήσει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Ενότητα».


Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Μπικάκης, «οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα νέα φορολογικά μέτρα ζητώντας να μην εφαρμοστούν».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...