Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Εγκύκλιος: Πώς φορολογούνται οι αγρότες - Παραδείγματα

Εγκύκλιο με την οποία παρέχει διευκρινίσεις για το ποιοι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν βιβλία εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.


Ειδικότερα απαλλάσσονται, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι, µελισσοκόµοι, κλπ), που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α οι οποίοι πραγµατοποίησαν κατά την προηγούµενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών ακαθάριστα έσοδα, κάτω των 10.000 ευρώ και έλαβαν δικαιώµατα ενιαίας ενίσχυσης κάτω των 5.000

Αντικαθιστούν τους γεωπόνους με... πωλητές! Άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία απο φυτοφάρμακα!

Έντονη διαμαρτυρία - αίτημα παρέμβασης του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας εστάλη προς τον Πρωθυπουργό για την απαράδεκτη μεθόδευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αλλάξει αιφνιδιαστικά σημαντικές νομοθετικές διατάξεις για την εμπορία των γεωργικών φαρμάκων (με τη μορφή νομοτεχνικών βελτιώσεων!!!) μετά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή.


Εάν ψηφισθούν αυτές οι διατάξεις, θα αντικατασταθεί ο υπεύθυνος επιστήμονας - γεωπόνος των καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων από πωλητές (αποφοίτους Γυμνασίου ή και Δημοτικού) απλά καταρτισμένους με ένα σεμινάριο 65 μόνο ωρών για τα γεωργικά φάρμακα, με όλους τους προφανείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την αγροτική οικονομία.

Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων

Πανελλαδική σύσκεψη των επιτροπών των μπλόκων πραγματοποιείται αύριο Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Λάρισα. 


Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση και το συντονισμό της πανελλαδικής κινητοποίησης αγροτών και κτηνοτρόφων, που αναμένεται να ξεκινήσει τέλος Γενάρη - αρχές Φλεβάρη.

Μεγάλη προσέλευση αγροτών στην συζήτηση που οργάνωσε η ΚΑΣΟΑ ¨Δαναός"

Συγκέντρωση των αγροτών της Αργολίδας πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της ΚΑΣΟΑ «Δαναός», στην Πυργέλα Άργους, για να συζητηθούν τα άμεσα και επείγοντα ζητήματα πού αφορούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας.


Βασικό θέμα που απασχολεί τους αγρότες ειναι το νέο φορολογικό καθεστώς, πού ισχύει από 1-1-2014 και βέβαια η πορεία του πορτοκαλιού της τρέχουσας εμπορικής περιόδου.

Τα προβλήματα στην παραγωγή και την προώθηση των εσπεριδοειδών σε ημερίδα στο Ναύπλιο.

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα, «Τα προβλήματα στην παραγωγή και την προώθηση των εσπεριδοειδών και οι συνέπειες τους στην Τοπική Οικονομία» διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...