Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη:Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι

Την απόφασή τους να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει, γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης, τονίζοντας ότι η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ήταν μεν χρήσιμη απο πλευράς ενημέρωσης, "αλλά δυστυχώς λάβαμε αόριστες διαβεβαιώσεις σχετικά με το μέλλον του κλάδου στη διάρκεια εφαρμογής της νέας ΚΑΠ 2014-2020, γεγονός που εντείνει την αγωνία μας για το τι μέλλει γενέσθαι', υπογράμμισε.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Καμπούρης, ο υπουργός στη διάρκεια της πολύωρης 'κλειστής' συνάντησης που είχαν απόψε, αφού τους ενημέρωσε για τη νέα ΚΑΠ και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να ωφεληθεί ολόκληρος ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας, τους επεσήμανε σχετικά με το θέμα των βοσκοτόπων, ότι πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει μια προσπάθεια επιτόπιας έρευνας απο Νομό σε Νομό, ώστε να διορθωθούν τυχόν λάθη και να αυξηθούν οι εκτάσεις, έτσι ώστε να πληρωθούν και όσοι δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για την προσεχή Δευτέρα, η ΠΕΚ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καμπούρης κάλεσε εκ νέου όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Επισημαίνεται ότι οι κτηνοτρόφοι προτίθενται στη συνέχεια να μεταβούν στα Τέμπη , αλλά και στην Αθήνα, απαιτώντας 'απο τον πρωθυπουργό, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων να φέρουν το θέμα της κτηνοτροφίας στη Βουλή".

tsaftaeis1283233333

Εντός του Νοεμβρίου η εξόφληση της εξισωτικής

Εισερχόμενος στο χώρο της συνεδρίασης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε ότι εντός του Νοεμβρίου πρόκειται να καταβληθεί στους δικαιούχους το ποσό των 28 εκατ. ευρώ για την εξισωτική αποζημίωσή τους, υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν λάβει συνολικά 50 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός ανέφερε ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την εξασφάληση των όσο το δυνατόν θετικότερων προοπτικών για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία "θέλουμε όλους τους εμπλεκόμενους δίπλα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...