Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η «Δωδώνη» συνεδριάζει για τις τιμές

Στις 29 Απριλίου θα συγκληθεί η γενική συνέλευση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», προκειμένου να συζητήσει διάφορα θέματα.
 
Χθες, στο εργοστάσιο βρέθηκαν κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι της επιχείρησης, οι οποίοι ζήτησαν από τη διοίκηση που συνεδρίαζε, να επισπεύσει τη γενική συνέλευση προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως οι τιμές με τις οποίες αγοράζει το γάλα η εταιρία από τους παραγωγούς. 
 
Μαζί, στη συγκέντρωση ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, δηλώνοντας έτσι τη συμπαράσταση της ΕΑΣ στο αίτημα των παραγωγών. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να συνεδριάσει άμεσα με τα φλέγοντα θέματα η συνέλευση και τελικά, προέκυψε η απόφαση να είναι η συνεδρίαση της 29ης Απριλίου τακτική και όχι έκτακτη. 
 
Επίσης, ζήτησαν να ισχύσει για την τρέχουσα περίοδο το περσινό πλαίσιο τιμών για όλα τα γάλατα. Μέχρι τότε, τα τέλη Απριλίου δηλαδή, ίσως η «Δωδώνη» να έχει και άλλα θέματα να συζητήσει, καθώς στις 5 του επόμενου μήνα εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η προσφυγή της ΕΑΣ Ιωαννίνων κατά της παραχώρησης μετοχών άλλων ενώσεων στην Αγροτική Τράπεζα. 
 
Αν τελικά η δικαιοσύνη αποφανθεί κατά της νομιμότητας της αγοραπωλησίας, τότε θα επιστρέψει ένα σημαντικό ποσοστό των μετοχών σε χέρια συνεταιριστικών ενώσεων. Αυτό, αν τελικά συμβεί, θα είναι ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί σε περίπτωση πώλησης της «Δωδώνης».

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...