Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: Πρόταση για ειδικό πρόγραμμα στήριξης όσων νέων επιστρέφουν στην αγροτική παραγωγή

Την πρόταση σχεδιασμού και εφαρμογής ενός ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης του πρωτογενούς τομέα, ώστε να ενισχυθούν όσοι εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις και επιστρέφουν στην ύπαιθρο, επαναφέρει με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, επιβάλλεται η δημιουργία και η εφαρμογή ενός ειδικού προγράμματος για την ενίσχυση της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής, αφού από την μια πλευρά η αλματώδης άνοδος της ανεργίας που οδηγεί κυρίως τους νέους μακριά από τα αστικά κέντρα, ενώ από την άλλη πλευρά η αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες της χώρας.

Ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η οικονομική ύφεση και η ανεργία εξαναγκάζει ολοένα και περισσότερους Έλληνες να εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις και να επιστρέφουν στην ύπαιθρο, ώστε να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας και η μείωση της ανεργίας, απαιτεί ανάπτυξη, για αυτό πρέπει να ενισχυθεί και ο αγροτικός τομέας, ώστε να παραχθούν προϊόντα, να μειωθούν οι εισαγωγές και να βρουν εργασία πολλοί Έλληνες.

Για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, θα πρέπει να δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης της πρωτογενούς παραγωγικής διαδικασίας, ώστε να τονωθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...