Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Β.Αποστόλου στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση" για τη φορολόγηση της αγροτικής γης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και συντονιστής θεμάτων Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας για τη φορολόγηση της αγροτικής γης στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Σε μία εποχή που ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα που οδηγούν σε μείωση των καλλιεργειών και εγκατάλειψη των χωραφιών, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα και μάλιστα οριζόντια αφαίμαξη των κατοίκων της υπαίθρου με τουλάχιστον 800 εκατ. Ευρώ με τη φορολόγηση της αγροτικής γης. Προσχήματα βρίσκει όπως πάντα αρκετά, μεταξύ των οποίων η αδυναμία εφαρμογής του ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας, η μαύρη τρύπα στα έσοδα του προϋπολογισμού, η ανυπαρξία κτηματολογίου, η αδυναμία έγκαιρου προσδιορισμού αντικειμενικών αξιών στα αγροτεμάχια κ.α. Ξεχνά όμως να ομολογήσει ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού παλιά και οι συγκυβερνήσεις των μνημονίων πρόσφατα.

Η οριζόντια κατ’αποκοπή αφαίμαξη ανά στρέμμα της καλλιεργούμενης αγροτικής γης χτυπά το εισόδημα των μικρών και μεσαίων αγροτών.

Ζητούμε την εξαίρεση από τη φορολόγηση της καλλιεργούμενης αγροτικής γης όχι μόνο γιατί αποτελεί εργαλείο παραγωγής για τον αγρότη, αλλά και γιατί δε θέλουμε να χαθεί ούτε ένα κιλό από την αγροτική παραγωγή. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...