Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Απεργία και συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων



Την ημέρα της πανηπειρωτικής κινητοποίησης των κτηνοτρόφων, την αύριο Πέμπτη, επέλεξε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων για να πραγματοποιήσει της πρώτη συνεδρίαση της στα Γιάννενα, σηματοδοτώντας έτσι τη στήριξη της ένωσης στην απεργιακή κινητοποίηση, σύμφωνα με όσα είπε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Καμπούρης. Στη συνεδρίαση αυτή, πρόκειται να συγκροτηθεί σε σώμα το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και να γίνει κατανομή των αρμοδιοτήτων. Οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη συλλαλητήριο, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις τις γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσουν και πορεία με τα τρακτέρ τους προς την έδρα της Περιφέρειας. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν να καθοριστούν τιμές πριν από την έναρξη της νέας γαλακτοκομικής περιόδου: για το πρόβειο γάλα 1,30 ευρώ, για το γίδινο 0,86 ευρώ και για το αγελαδινό 0,55 ευρώ. Προειδοποίησαν, δε, πως εάν δεν καθοριστούν τιμές μέχρι την 1η Οκτώβρη, δε θα παραδώσουν γάλα. Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, στις αναμενόμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Δωδώνης», οι κτηνοτρόφοι ισχυρίζονται πως η μονάδα φτιάχτηκε από τους ίδιους, ώστε να στηρίξει την κτηνοτροφία της Ηπείρου και για το λόγο αυτό υποστηρίζουν ότι δε θα επιτρέψουν ούτε ο χαρακτήρας της ν’ αλλάξει, ούτε να πουληθεί.

Αναρτήθηκε από epirusgate

Σε απόγνωση οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας στη Θράκη

Με ερώτηση της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, γνωστοποιεί το μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι παραγωγοί της βιομηχανικής ντομάτας στη Θράκη! Η βουλευτής επισημαίνει ότι η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς για τους παραγωγούς και ρωτάει την ηγεσία του υπουργείου πως προτίθεται να παρεμβεί ώστε να τηρηθούν οι συμβάσεις και να πληρωθούνε τα οφειλόμενα.
Η ερώτηση της Ευαγγελίας Αμμανατίδου, έχει ως εξής:
Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα: Σε απόγνωση οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας στη Θράκη
Η συγκομιδή της βιομηχανικής ντομάτας στη Θράκη έχει ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς για τους παραγωγούς.
Η παραγωγή σαπίζει στα χωράφια, καθώς οι βιομηχανίες ντομάτας με διάφορες δικαιολογίες, αθέτησαν τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει με τους παραγωγούς, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει ήδη καταστραφεί το 40-50% της παραγωγής. Συγκεκριμένα πρόκειται για συμβόλαια που υπέγραψαν οι ντοματοπαραγωγοί με τις εταιρείες «Βαβαλίδη-ΣΕΡΚΟ» και «Μπιτζίδη» στο νομό Σερρών.
Οι ίδιοι δηλώνουν ότι για μια ακόμη χρονιά είναι όμηροι των βιομηχάνων, καθώς δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για την περσινή σοδειά που παρέδωσαν στα κονσερβοποιία, με αποτέλεσμα τα χρωστούμενα να ανέρχονται στο 1εκατομμύριο ευρώ.
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος, και αν ναι, πώς προτίθεται να παρέμβει ώστε να τηρηθούν οι συμβάσεις;
Τι προτίθεται να κάνει ώστε να πληρωθούν τα οφειλόμενα στους παραγωγούς από την περσινή χρονιά;
Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...