Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών ο «Καλύτερος Έλληνας Νέος Αγρότης 2013»

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει αύριο στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, στις Βρυξέλλες, ο Χρήστος Παναγιωτίδης από τον Δήμο Βόλβης, ο οποίος αναδείχθηκε πρόσφατα «Καλύτερος Έλληνας Νέος Αγρότης 2013».


Ο κ. Παναγιωτίδης θα διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου νέου ευρωπαίου αγρότη για το 2013.

Συλλαλητήριο αγροτών στην Αγιά

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, η οποία ορίστηκε για τις 2.15 το μεσημέρι, βρίσκονται και οι αγρότες του Νομού Λάρισας, οι οποίοι συνεχίζουν να πυκνώνουν τις δυνάμεις τους σε πολλά σημεία, όπου και προσέρχονται διαρκώς τρακτέρ.


   Σήμερα, στο πλαίσιο της εντεινόμενης προετοιμασίας για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους και με το παναγροτικό συλλαλητήριο, το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της AGROTICA να αποτελεί σημείο αγωνιστικής αναφοράς, πραγματοποιήθηκε στην Αγιά Λάρισας συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Επίκαιρη ερώτηση Παπαρήγα για τους αγρότες

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για τη δραστική μείωση του εισοδήματος των μικρών και μεσαίων αγροτών κατέθεσε η  Αλέκα Παπαρήγα. 


Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, υπογραμμίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης από τη μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής, τη μείωση των τιμών παραγωγού από τους εμποροβιομηχάνους, από τα χαράτσια και τους φόρους φωτιά που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Καλύτερες τιμές για τους τοματοπαραγωγούς της Θεσσαλίας ανακοίνωσε ο Νομικός

Το γεγονός ότι το εργοστάσιο του Νομικού θα δώσει αυξημένες σε σχέση με πέρσι τιμές για την βιομηχανική τομάτα κάνουν γνωστό τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ. 

Σύμφωνα με όσα κάνουν γνωστά ανακοινώθηκε μεσοσταθμική αύξηση 4,2 % ανά μονάδα brix και οι τιμές αυτές αφορούν όλους τους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας είτε ανήκουν είτε όχι στο ΘΕΣΤΟ. Επίσης δίνεται πριμοδότηση με +1 ευρώ/τόνο αποκλειστικά για τους παραγωγούς του ΘΕΣΤΟ που θα συμμετάσχουν στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης του Συνεταιρισμού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...