Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Αγορά Αγροτών από την ΕΝΑ Πρέβεζας

Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας κοιτάζοντας πάντα στο μέλλον των Νέων Αγροτών και του αγροτικού κόσμου, δραστηριοποιείται και στην προώθηση λύσεων στα σημερινά προβλήματα όλων των αγροτών.

Έτσι μετά από εισήγησή της και την αποδοχή του αιτήματός της για την δημιουργία ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ στην Πρέβεζα, η ΕΝΑ Πρέβεζας ξεκίνησε τις διαδικασίες διαμόρφωσης της ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Γι αυτό γνωστοποιεί στους Νέους Αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, αλλά και των ομόρων περιοχών, ότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όσων αγροτών επιθυμούν να συμμετέχουν, ώστε να προετοιμαστεί η λειτουργία ΑΓΟΡΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ μετά το «πράσινο φως» του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Μπαΐλη και την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Πρέβεζας.

Η ΕΝΑ Πρέβεζας μετά την ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των Αγορών Αγροτών στο Βέλγιο και τα Δημοπρατήρια, κατά την επίσκεψη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών στο Βέλγιο με πρόσκληση του Ευρωβουλευτή κ. Σ. Δανέλλη, καθώς και την εξαιρετική μελέτη για τις ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ & τις ΑΓΟΡΕΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ των Γ. Κεράνη & Ι. Θεοδοσίου (για τους Συλλόγους Αγορών Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας και την Ομοσπονδία Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας), αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι αυτά τα δύο κανάλια προώθησης της αγροτικής παραγωγής είναι ίσως μονόδρομος για να μην αποκλειστούν οι αγρότες σε αποκλειστικά «εργάτες γης», χωρίς προοπτική και χωρίςμέλλον, και για να μπορέσουν να αναπτύξουν οι αγρότες και άλλες δυνατότητες των αγροτικών επαγγελμάτων.

Η ΕΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ προσκαλεί όλους τους αγρότες (Νέους Αγρότες, Αγρότες- Γεωργούς- Κτηνοτρόφους- Δασοκόμους- Αλιείς- Μελισσοκόμους, Συνεταιρισμούς Αγροτών, παραγωγούς λουλουδιών, φυτών κλπ ) που θέλουν να συμμετάσχουν στην Αγροτική Αγορά να δηλώσουν συμμετοχή στην Ε.Ν.Α. Πρέβεζας (τηλ 6974111252 ή email enaprevezas@yahoo.gr).

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε αγρότες που κάνουν δικιά τους τοπική αγροτική παραγωγή.

Για την ΕΝΑ Πρέβεζας

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας



Λεωνίδας Ι Ραβανος Νικόλαος Κολιακας

Oι Νέοι Αγρότες οργανώνονται στη Φλώρινα

Η ΕΑΣ Αμυνταίου και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών οργανώνουν συζήτηση την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011, στις 7μμ, στην αίθουσα της ΕΑΣ Αμυνταίου (Γυμναστηρίου 7, Αμύνταιο) με θέμα την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013.

Το μέλλον του αγροτικού κόσμου πρέπει να είναι αντικείμενο ενδιαφέροντος για όσους θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον και να σχεδιάζουν την πορεία στον αγροτικό τομέα μετά από 10-20-30-40 ή/& 50 χρόνια. Ακριβώς για αυτό τον λόγο έχει ληφθεί πρόνοια από την Ελληνική Βουλή και με τον νόμο 3147/2003 (άρθρο 20) προβλέφθηκε η λειτουργία Ενώσεων Νέων Αγροτών.

Οι σκοποί των Ενώσεων Νέων Αγροτών καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών ορίζονται στα καταστατικά τους και είναι μεταξύ άλλων:

Η συνεργασία με αντίστοιχες οργανώσεις νέων αγροτών & νέων υπαίθρου ΕΕ.

Η μελέτη και υποβολή προτάσεων τρόπων και μεθόδων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας, των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών προβλημάτων που απασχολούν τους νέους αγρότες, για την ανύψωση οικονομικού, πνευματικού & πολιτιστικού τους επιπέδου.

Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών δεν υποκαθιστούν αντίστοιχες συνδικαλιστικές οργανώσεις αγροτών & τα μέλη τους μπορούν να είναι μέλη & άλλων ΑΣΟ, ηλικίας 18 έως 40 ετών, αγρότες, σύμφωνα με όσα θα ορισθούν για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ αγρότες. Μέλη της Ε.Ν.Α. μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες που ασκούν κατά κύριο λόγο το αγροτικό επάγγελμα ή επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με αυτό και δεν έχουν συμπληρώσει το 40o έτος της ηλικίας τους.

Την Τρίτη, 14 Ιουν 2011, στις 7μμ στα πλαίσια της ενημέρωσης για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013 (και για την ακρίβεια για το 2014 έως 2020) μπορούν να συζητηθούν και θέματα όπως:

Ο καθορισμός του αντικείμενου των αγροτικών επαγγελμάτων

Η ανάγκη για άμεση δημιουργία αγροτικών σχολείων για τα αγροτόπαιδα

Η βελτίωση της νομοθεσίας για αγροτικούς συνεταιρισμούς μόνο με αγρότες

Η υποστήριξη ενιαίας έκφρασης στην κορυφή των επαγγελματιών αγροτών

Η αναγνώριση & καταξίωση των αγροτικών επαγγελμάτων (Επιμελητήρια?).

Η επαναφορά την σημασίας της τοπικής ανάπτυξης

Η μακροχρόνια μίσθωση χορτολιβαδικών δασικών εκτάσεων

Η fast trak αδειοδότηση σταβλικών εγκαταστάσεων

Η διέξοδος στον καταναλωτή (Αγροτικές Αγορές, Δημοπρατήρια κλπ)

Τα τεχνητά υποτιμημένα αγροτικά έναντι της μεταποίησης-υπηρεσιών

Η εφαρμοσμένη έρευνα και γεωργικές εφαρμογές και πολλά άλλα. Την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011, στις 7μμ, στην αίθουσα της ΕΑΣ Αμυνταίου, η ΠΕΝΑ και η ΕΑΣ Αμυνταίου προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους για το μέλλον του αγροτικού κόσμου στην συζήτηση «ΚΓΠ μετά το 2013». Πληροφορίες: ΕΑΣ Αμυνταίου-2386023813 & Α. Γιάτσογλου-6936054007

Συνεργατισμός & Κοινωνική Οικονομία με την σκέψη στο Παγκόσμιο Έτος Συνεταιρισμών-2012

Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011, στις 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10) το ΟΙΚΟΡΑΜΑ (Κοινότητα Οικοαναπτυξιακών Πρωτοβουλιών) και η Ομάδα Εργασίας του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας, οργανώνουν συνάντηση-συζήτηση με θέμα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Εκτός από την πολύ σημαντική επιλογή του ΟΗΕ να ανακηρύξει το 2012 «Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών», τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προσπαθεί να κάνει παρέμβαση στο θεσμικό πλαίσιο των Αγροτικών Συνεταιρισμών, όσο και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρεμβαίνει στην Κοινωνική Οικονομία με την θέσπιση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

Η Υπουργός Εργασίας επεσήμανε για το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ «Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία ίδρυσης του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών με δεδομένες τις σημερινές δύσκολες συνθήκες στον τόπο μας. Θεωρώ ότι η κοινωνία των πολιτών θα συμβάλει ιδιαίτερα στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, καθώς τα μέλη του Παρατηρητηρίου μπορούν να κάνουν μεγάλες επενδύσεις στο κοινωνικό κεφάλαιο της χώρας. Και πιστεύω ακράδαντα ότι η επένδυση στο κοινωνικό κεφάλαιο είναι αντίδοτο στην κρίση». Λούκα Κατσέλη, 16/4/2011.

Σήμερα όπως και σε παλιότερες οικονομικές κρίσεις, οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις ευημερούν και αυξάνουν τον κύκλο εργασιών τους, επιφέροντας διπλά οφέλη σύμφωνα με τον ρόλο που διαδραματίζουν, κοινωνικό και επιχειρηματικό. Ιδιαίτερα επισημαίνεται η συμβολή των συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην αναχαίτιση κρίσεων όπως, της μεγάλης Ύφεσης στην Αμερική του 1930, στην Γερμανία και την Ιαπωνία, αλλά και στην Σουηδική και Φιλανδική κρίση κατά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ενδεικτικά η έκθεση του Διεθνούς Γραφείο Εργασίας (I.L.O) αναφέρει για τις ευημερούσες οικονομίες της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας. (μετάφραση από το Δίκτυο ΚΑΠΑ www.diktio-kapa.dos.gr)

«Η σοβαρή εμπειρία της ύφεσης στη Φινλανδία (αρχές ’90), μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, οδήγησε την ανεργία πάνω από 20%. Η απάντηση ήταν ένα «νέο κύμα» προώθησης και υποστήριξης των συνεταιρισμών εργαζομένων από το Υπουργείο Εργασίας και το Φινλανδικό Συνεταιριστικό Κίνημα το οποίο οδήγησε στην σχεδίαση πάνω από 1.200 συνεταιρισμών εργασίας, επιτρέποντας να επιστρέψουν οι άνεργοι άνθρωποι στην εργασία.»

«Στη Γερμανία, ο συνεταιρισμός είναι το επιχειρηματικό μοντέλο, που φαίνεται να εξασφαλίζει την σταθερότητα και την ασφάλεια στις δύσκολες στιγμές. Υπάρχουν 8.000 συνεταιρισμοί με περίπου 20 εκατομμύρια μέλη. 250 συνεταιρισμοί δημιουργήθηκαν το 2008 (έτος κρίσης), ένας αριθμός διπλάσιος από αυτούς που ξεκίνησαν το 2007»

Η Σουηδία διαθέτει ένα δίκτυο 25 συνεταιριστικών αναπτυξιακών οργανισμών από το 1985που έχουν ως σκοπό την προώθηση των συνεταιρισμών εργαζομένων. Υποστηρίζουν την εκκίνηση 200 με 400 νέων συνεταιρισμών κάθε χρόνο. Υπάρχουν περίπου 500 συνεταιρισμοί ως μέλη του Συνδέσμου, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι συνεταιρισμοί εργαζομένων. Ωστόσο, δεν περιορίζονται σε συνεταιρισμούς των εργαζομένων αλλά προωθούν και άλλους τύπους, όπως των καταναλωτών, των παραγωγών ή συνεταιρισμών πολλαπλών σκοπών».

Με την ίδρυση του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών σύλλογοι, ΜΚΟ και κάθε είδους κοινωνικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, συσπειρώνονται και αυτοργανώνονται. Οι θεματικές ομάδες του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ είναι: 1) Δικτύωση – Επικοινωνία, 2) Περιβάλλον, 3) Υγεία – Πρόνοια, 4) Παιδεία - δια βίου μάθηση, 5) Πολιτισμός, 6) Πολιτική προστασία, 7) Κοινωνική Αλληλεγγύη - Ανθρώπινα δικαιώματα, 8) Συνεργατισμός & Κοινωνική Οικονομία, 9) Μετανάστες, 10) Τοπική αυτοδιοίκηση, 11) Ελληνισμός της διασποράς (www.oikosocial.gr).

Μετά το Συνέδριο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» που οργάνωσε το ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ (30/5/2011), το επόμενο ραντεβού για θέματα και προβληματισμούς για τον Συνεργατισμό και την Κοινωνική Οικονομία είναι την Τετάρτη, 29/6/2011, στην Π. Τσαλδάρη 10, Νίκαια. Πληροφορίες: κα Μ. Σουπιώνη- 6984457249, ΟΙΚΟΡΑΜΑ.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: "Καταγγελία δανειολήπτη της Κρήτης ,για την Αγροτική Τράπεζα"

 Άναυδη  άφησε  την  Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , η καταγγελία καταναλωτή (αγρότη) της   Κρήτης, ο οποίος   είχε   δανειοδότηση ποσού 50.000.000 δραχ,  από την Αγροτική Τράπεζα της περιοχής του ,και σύμφωνα με  τις διάφορες τεχνικές της Τράπεζας, (αναδανειοδοτήσεις, έξοδα τράπεζας κ.λ.π) το ίδιο το Δάνειο ,έχει  φθάσει σήμερα στο ποσό των  80.000 Ευρώ. Ο καταναλωτής ,ζήτησε την βοήθεια της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ρώτησε αν μπορεί να υπαχθεί στην ρύθμιση του Ν.3869/2010, αλλά όταν του ζητήθηκε η γνωστοποίηση του χρέους του, δηλ.ποιο είναι το οφειλόμενο ποσό στην Τράπεζα, η έκπληξη όλων των Οικονομοτεχικών και Νομικών που ήταν παρόντες στα γραφεία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ήταν δικαιολογημένη,  έδειξαν αδυναμία συνδρομής, διότι ο καταναλωτής καλείτο να ρυθμίσει ένα όγκο δανείου, το οποίο σύμφωνα με την καταγγελία του, δεν είχε εκταμιεύσει ποτέ.Μέλημα της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, και των συνεργατών της ,είναι να ξετυλίξει "τον μίτο  της Αριάδνης", δηλ. να ερευνήσει ποιο είναι το νόμιμο χρέος του καταναλωτή και όχι εκείνο που του καταλογίζει η Τράπεζα..Και η αρχή έγινε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθεί οικονομικά και ηθικά ο καταναλωτής.
 Το μεγάλο τόλμημα της υπερχρέωσης, από μεριάς Τράπεζας, έγινε, την χρονική περίοδο   μετατροπής του δανείου  του καταναλωτή, από δραχμή σε Ευρώ , χωρίς εξήγηση για τον καταναλωτή, παρά μόνο ψυχολογικά πιεζόταν, δεχόταν   ,εκφοβιστικά έγγραφα από μεριάς Τράπεζας ,για την πληρωμή της δημιουργηθείσης  από την Τράπεζα απαίτησης ..που μάλιστα έφθασαν σε σημείο,  να τον απειλούν  μέχρι υλοποίησης πλειστηριασμού της κατοικίας του.
  Επειδή, η όλη υπόθεση , σύμφωνα με την καταγγελία του καταναλωτή, δημιούργησε βλάβη στην υγεία του( ανίατη ασθένεια) για τον καταναλωτή( ιατρικά στοιχεία το αποδεικνύουν), η καταγγελία  ελέγχετε από Οικονομολόγους  συνεργάτες της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , με αυστηρότητα ,από την βάση, βήμα με βήμα, ως προς τις παράνομες συμβάσεις που δημιουργούσε  η Τράπεζα, με τις αναδανειοδοτήσεις, πιέζοντας ψυχολογικά τον καταναλωτή να συναινέσει , δηλ.η Τράπεζα εντέχνως παρέβαινε στην βούληση του καταναλωτή,  αφού κεφαλαιοποιούσε υπερχρεώσεις τόκους και έξοδα, πάνω στο ίδιο κεφάλαιο,Μόλις φθάσουν στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, οι λεπτομερείς αναλύσεις του τεχνάσματος, από το Οικονομοτεχνικό επιτελείο, θα κληθεί εξωδίκως η Τράπεζα από την Νομική Υπηρεσία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, να αιτιολογήσει την όλη της συμπεριφορά,όσο αφορά την δημιουργηθείσα σήμερα οικονομική  απαίτησή της, και αφού κληθεί να   αφαιρέσει και μηδενίσει τις μη νόμιμες απαιτήσεις της ,τότε πλήρης ο φάκελος θα αποσταλεί στην Εισαγγελική Αρχή της κατοικίας του καταναλωτή για τα περαιτέρω,Για τις  δυσμενείς συνέπειες που δημιούργησε αυτή η πρακτική της Τράπεζας,  στην υγεία του καταναλωτή θα ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης  κατά της Τράπεζας από τον καταναλωτή με την συνδρομή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.
  Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, καλεί τους καταναλωτές να αποβάλουν τον φόβο,που κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως να μας εμφυτεύσουν.Δεν υπογράφουμε καμία σύμβαση για κανένα Πιστωτικό ΄Ίδρυμα,  χωρίς την ενημέρωση και Συνδρομή, του  Οικονομοτεχνικού   και Νομικού  Επιτελείου   της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, του Φορέα του καταναλωτή, που διαθέτει σήμερα Παγκρήτιο δίκτυο εθελοντικής συμβουλευτικής μέριμνας.
  Για περισσότερη ενημέρωση συμβουλευτική και καταγγελίες στα τηλέφωνα της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ 2821092666 και 2821092306.


                             
                                                      Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ)

                                                                                             Ιωάννα   Μελάκη


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               

Ταχ.δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...