Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο αναγκών για άρδευση των καλλιεργειών στην Κρήτη

Για την ενημέρωση των αγροτών και την σωστή άρδευση των καλλιεργειών το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων εξέδωσε το Δελτίο αναγκών σε νερό άρδευσης των καλλιεργειών

 Στο δελτίο αναφέρονται οι ανάγκες σε νερό των κυριοτέρων καλλιεργειών (ελιά, εσπεριδοειδή και αβοκάντο) για την εβδομάδα 9-15/9/2013 (κ.μ. ανά στρέμμα) στις διάφορες περιοχές του Ν. Χανίων. Η εκτίμηση των αναγκών γίνεται με τα κλιματικά δεδομένα της προηγούμενης εβδομάδας και το φυτικό συντελεστή της καλλιέργειας, ενώ ο αριθμός δόσεων καθορίζεται από το τύπο του εδάφους.

Οι ανάγκες άρδευσης σε όλες περιοχές είναι μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικράτησαν, εκτός από την περιοχή Αγροκήπιο – Νεροκούρου – Μουρνιές του Δ. Χανίων, όπου παρέμειναν ίδιες.

Επισημαίνεται ότι οι προτεινόμενες ανάγκες είναι ενδεικτικές και δεν αντικαθιστούν τις ανάγκες που εκτιμούνται σε συγκεκριμένους αγρούς με πραγματικά στοιχεία (σύσταση εδάφους, μικροκλίμα της περιοχής, κλπ). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της πληροφορίας του δελτίου οι αγρότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 28210-83442 και 28210-83443 τις εργάσιμες ώρες.prismanews.gr

Σεμινάρια για την "Παραγωγή Φαρμακευτικών Αρωματικών Φυτών και Αιθέριων Ελαίων

Σεμινάρια  Εξειδίκευσης-Κατάρτισης  στην  "Παραγωγή  Φαρμακευτικών  Αρωματικών  Φυτών  (ΦΑΦ)  και  Αιθέριων Ελαίων  (ΑΕ)",  στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 


 Έναρξη 6ου κύκλου Σεπτέμβριος 2013

Μετά την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος  για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους (πραγματοποίηση 5 κύκλων) και το συνεχιζόμενο αυξημένο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται, σας ενημερώνουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 θα ξεκινήσει νέος κύκλος. Στο  πρόγραμμα  διδάσκουν  μέλη  ΔΕΠ  των  Τμημάτων  Φαρμακευτικής  και Βιολογίας του Α.Π.Θ., της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., καθώς και μέλη του Τμήματος  Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα:  http://www.seminariaaromatikonfiton.gr/ 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...