Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μ. Χαροκόπουλος: "Έλεγχοι για πώληση λευκού τυριού ως φέτα και πάταξη ελληνοποιήσεων στο κρέας"

«Σαφής εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και βούληση της Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης είναι η στήριξη της κτηνοτροφίας. Παρά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη της υπαίθρου τα 30 χρόνια από την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε, η Ελλάδα έπαψε να είναι αυτάρκης σε γάλα και κρέας. Στόχος μας είναι η αναστροφή του αρνητικού ισοζυγίου στον αγροτικό τομέα και για την επίτευξή του θα εργαστούμε με εργαλεία τη νέα ΚΑΠ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας στις 14 Ιουλίου 2012.

Απαντώντας σε θέματα που τέθηκαν από τους κτηνοτρόφους ο κ. Χαρακόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από τον ΕΦΕΤ να ενταθούν οι έλεγχοι σε χώρους εστίασης για την παράνομη πώληση λευκού τυριού ως φέτα. Ταυτόχρονα, θα επιμείνει στην πάταξη των ελληνοποιήσεων με την καθιέρωση μέτρων όπως η αναγραφή στις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών της προέλευσης του κρέατος.

Επιπροσθέτως, κάλεσε τους κτηνοτρόφους να καταθέσουν προτάσεις στο διάλογο για τη νέα ΚΑΠ, ενώ επισήμανε την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων από την έλλειψη κτηνιάτρων και επανέλαβε τις δεσμεύσεις για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης εντός του καλοκαιριού.

Κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγής Θεσσαλίας και Πιερίας «ΘΕΣγαλα» ζητήθηκε η συμβολή του για την συνέχιση του Προγράμματος Διατήρησης Γενετικών Πόρων στην Κτηνοτροφία και τον εμβολιασμό των βοοειδών με το εμβόλιο RB 51 για τα μέλη του συνεταιρισμού.

Στη συνάντησή του με μέλη της επιτροπής της διαπραγματευτικής ομάδας συμπύρηνου ροδάκινου (Δ.Ο.ΣΥ.ΡΟ) και κατόπιν αιτήματος της τελευταίας, δεσμεύτηκε για τη σύγκλιση τριμερούς σύσκεψης με πρωτοβουλία του Υπουργείου, με θέματα τους κανόνες διακίνησης και εμπορίας του συμπύρηνου ροδάκινου με τελικό στόχο όχι μόνο την διατήρηση άλλα και την ενίσχυση μιας καλλιέργειας με εξαγωγικό χαρακτήρα.

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Ερευνητών ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε, οι οποίοι του διατύπωσαν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με την ένταξη του ιδρύματος στον υπό σύσταση Οργανισμό ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...