Κυριακή 8 Μαΐου 2011

O Λευτέρης Αυγενάκης για τις κλειστές συναντήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κρήτη

«Οι «κλειστές» συναντήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης αποδείχθηκαν για ακόμα μια φορά άκαρπες, καθώς ο κ. Σκανδαλίδης, πρώτον δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση για τα φλέγοντα ζητήματα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και δεύτερον δεν είχε την ευθιξία να συγκαλέσει και να ενημερώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ως όφειλε.

ίναι γεγονός ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα πολλά και σοβαρά θέματα και ότι η υπομονή των αγροτοκτηνοτρόφων εξαντλείται λόγω απουσίας συγκεκριμένου σχεδιασμού και στρατηγικής από μέρους της κυβέρνησης για την άσκηση μιας αποτελεσματικής αγροτικής πολιτικής, ενώ η πλειονότητά τους βρίσκεται στο χείλος οικονομικής καταστροφής.
Επομένως, είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναβάλει επ’ αόριστον την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων και τη λήψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των αγροτών. Κατά την παρούσα χρονική συγκυρία, είναι κρίσιμο με κορωνίδα την Κρητική διατροφή και το ελαιόλαδο να επενδύσουμε στην ποιότητα και στην καινοτομία και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις να αντιστρέψουμε τη λογική από την παραχώρηση επιδομάτων στον παραγωγό υπέρ της απόδοσης του προϊόντος του και της ενίσχυσης της παραγωγικότητάς του.»

Το μέλλον του Αγροτικού Κόσμου σε ημερίδα στην Λάρισα

Την Κυριακή, 22 Μαΐου 2011, στις 12:00 (μεσημέρι) στο σκεπαστό εκθεσιακό χώρο της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 8ης Πανελλήνιας Γεωργικής-Κτηνοτροφικής & Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας (18-22 Μαΐου), οργανώνεται ημερίδα από τον Δήμο Λαρισαίων και την εβδομαδιαία εφημερίδα ΑΓΡΟΤΙΚΗ έκφραση, με θέμα: «Το ΜΕΛΛΟΝ του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», για όποιον ενδιαφέρεται.
Οι εισηγητές  θα προσεγγίσουν τους παρακάτω τέσσερεις  τομείς:
  1. «Αγροτική πληροφόρηση: Εφημερίδες, Τηλεοράσεις, Διαδίκτυο. Εμπειρίες, προτάσεις» με εισηγητή τον κ. Χρήστο Αθανασιάδη, εκδότης της εφημερίδος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ Έκφραση» & παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής του ASTRA TV «Θεσσαλική γη»
  2. «Ο αγροτικός τομέας το 2020» με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, δημοσιογράφο, Συνεργάτη Τεχνικών στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, τ. συνεργάτη της DG X/ E.E
  3. «Δημοπρατήρια Αγροτικών Προϊόντων-Αγροτουρισμός» με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Γκλαβάκη, γεωπόνο-αγρότη, τ. Ευρωβουλευτή και
  4. «Εργαλεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Σχέδια Βελτίωσης, Αναπτυξιακός νόμος, κλπ» με εισηγητή τον κ. Ντίνο Μακά, γεωπόνο & συνεργάτη της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ έκφρασης 
Οι εισηγήσεις γίνεται προσπάθεια να μην αναλύουν το πώς φθάσαμε μέχρι σήμερα, ή  την σημερινή κατάσταση, αλλά να στραφούν προς τις δυνατότητες, προς καλές πρακτικές που αλλού απέδωσαν και βέβαια τα εργαλεία που μπορεί να είναι διαθέσιμα για να επιτύχουμε όσους νέους στόχους τεθούν στο μέλλον.
Η Ελλάδα έχει τρία συγκριτικά πλεονεκτήματα που  αν συνδυασθούν καταλλήλως θα μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα, είναι ο παραγωγικός αγροτικός της τομέας με τις ειδικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, είναι ο πανάρχαιος παγκοσμίως γνωστός και αναγνωρίσιμος πολιτισμός της και βέβαια οι τουριστικές υπηρεσίες ποιότητας.
Ο αγροτικός  τομέας είναι αυτός που μπορεί γρηγορότερα από κάθε άλλον να δημιουργήσει αξίες, εκεί που όλοι οι άλλοι τομείς ίσως μπορούν να προσθέσουν μόνο υπεραξίες, και όλοι μαζί να βοηθήσουν να ξεπερασθεί η κρίση. Άλλωστε όλοι λένε ότι η κρίση είναι κυρίως πνευματική κρίση και η αγροτική κοινωνία διαθέτει ακόμα απόθεμα πολιτιστικών και πνευματικών αξιών.
Την Κυριακή, 22/5/2011, στις 12.00, μέσα στην 8η Πανελλήνια Γεωργική-Κτηνοτροφική & Περιβαλλοντική Έκθεση Λάρισας (Νεάπολη) θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε προτάσεις και σκέψεις για «το Μέλλον του αγροτικού Κόσμου». Πληροφορίες: κα Ελένη Αμανατίδου, 2410 627022.  
Για την Καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

"Πλέον το λόγο παίρνουν τα δικαστήρια"!

"Πλέον θα εφαρμοστεί ο νόμος!" Με αυτά τα δύο λόγια αποτύπωσε ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης τα όσα διαδραματίστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, αλλά και τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης της Ομοσπονδίας οι οποίες θα ξεκινήσουν από αύριο κιόλας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γωνιατάκης " παρόλες τις προσπάθειες να γίνουν χθες οι εκλογές κάποιοι το μόνο που ήξεραν είναι να τραμπουκίζουν, και να βρίζουν. Θα γίνει οτι υπαγορεύει η νομοθεσία"! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Επεισοδιακές οι εκλογές στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων

Σε διάσπαση θέλουν να οδηγήσουν το αγροτικό κίνημα στα Χανιά μετά και την μεγάλη ένταση και τους διαξιφισμούς από τους οποίους συνοδεύτηκε... η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Αποτέλεσμα του εκρηκτικού κλιματος ήταν τελικά να γίνουν μετά από 4 σχεδόν ώρες αντεγκλήσεων δύο ξεχωριστές διαδικασίες από επίσης δύο ομάδες αγροτών.

Στη πρώτη περίπτωση οι αγρότες που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ (που ελέγχεται από το ΚΚΕ) αποφάσισαν να εκλεξουν μια επιτροπή αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των συλλόγων Κάινας, Αρμένων, Μηθύμνης, Παλαιών Ρουμάτων και του κτηνοτροφικού συλλόγου προκειμένου να αναδείξουν μια μεταβατική επιτροπή που θα κινητοποιήσει τους αγρότες του νομού για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Νεκρός αγρότης στην Τραγάνα

Νεκρός κάτω από το τρακτέρ του βρέθηκε νωρίς το απόγευμα 84χρονος από την Τραγάνα.
Ξεκίνησε το πρωί από το σπίτι του για αγροτικές δουλειές στο χωράφι του, η ώρα όμως περνούσε και η οικογένειά του άρχισε να ανησυχεί. Γύρω στις 16:45 βρέθηκε καταπλακωμένος από το τρακτέρ. Προανάκριση για τα αίτια του τραγικού θανάτου του κάνει το Α.Τ. Αταλάντης.
lamiastar.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...