Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΣΥ για φυτοφάρμακα: Προτεραιότητα η προστασία του παραγωγού

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από κοινού με την αρμόδια Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του κινήματος, Νίκη Αραμπατζή, εξέδωσαν μετά από επεξεργασία του Νομοσχεδίου για τα φυτοφάρμακα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Επιτέλους έφτασε η ώρα να εναρμονιστεί και επομένως να εκσυγχρονιστεί η εγχώρια νομοθεσία με την πανευρωπαϊκή, σχετικά με τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην Αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις» όντως ξεκινά αυτή προσπάθεια, αν και θα χρειαστούν πληθώρα νομοθετημάτων και Διοικητικών πράξεων για την εφαρμογή του στην πράξη. Η νομοθετική πρωτοβουλία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση κατ’ αρχήν, αφού αποκλειστικός γνώμονας είναι να καλύπτονται οι ανάγκες των αγροτών και ταυτόχρονα να εκλείψουν μελλοντικές ενέργειες με τη χρήση μη εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων, η οποία δεν συνάδει με την πανευρωπαϊκή κατεύθυνση της γεωργίας που αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Δημοκρατική Συμμαχία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, υποστηρίζει τον εκσυγχρονισμό της εγχώριας νομοθεσίας με βάση την πρακτική και την εναρμόνιση της με την πανευρωπαϊκή, ιδιαίτερα στο χώρο της γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης. Τον πρωτογενή τομέα θεωρούμε ως βασικό μέρος της εξόδου από το ευρύτερο αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται η χώρα σήμερα, και θα συνεχίσουμε να θέτουμε ως προτεραιότητα την προστασία του παραγωγού, του περιβάλλοντος και εν τέλει της διατροφικής αλυσίδας».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...