Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Να επιτραπεί η εκχέρσωση των κληροτεμαχίων

Τον ιδιαίτερο προβληματισμό της για την παρ. 2 του άρθρου 17 του αρχικού Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπ.Α.Α.Τ.-Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων-Αγροτικές Μισθώσεις», που προβλέπει, ότι η διαχείριση των αγροτεμαχίων που απέκτησαν δασική μορφή, τα υποχρεώνει να στερηθούν την αρχική γεωργική μορφή τους, με αποτέλεσμα να καθίστανται μη αξιοποιήσιμα από τους ιδιοκτήτες τους, κατέθεσε με επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Η Γ.Γ, προτείνοντας να επιτραπεί η εκχέρσωση των κληροτεμαχίων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απόδοσή τους και πάλι στη γεωργία, επιτυγχάνοντας τον αρχικό σκοπό παραχώρησης τους σε ιδιώτες, επισημαίνει την ανάγκη εκχώρησης πολύτιμου ζωτικού χώρου στους αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε να ανταπεξέλθουν στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει την ανάγκη να προβλεφθεί η καταβολή χρηματικού ποσού εκ μέρους των ιδιοκτητών, στην περίπτωση αλλαγής της χρήσης πέραν της γεωργικής, το οποίο θα πρέπει να είναι ανάλογο με το σκοπό της νέας χρήσης (βιοτεχνική, βιομηχανική, οικιστική), λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και τη θέση στην οποία βρίσκεται το αγροτεμάχιο (παραθαλάσσιο, ημιορεινό, ορεινό).

Τέλος, προτείνει για τις εξαιρεθείσες ιδιοκτησίες που περιλαμβάνονται εντός αγροκτημάτων, οι οποίες είχαν χαρακτηρισθεί από τις Επιτροπές Διανομών, ως αγροί και απέκτησαν δασική μορφή να προβλεφθεί η εξαγορά αυτών από τους κατέχοντες και εν συνεχεία να έχουν την ίδια διαχείριση με ότι προτάθηκε και για τα κληροτεμάχια.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας στο δημόσιο διάλογο που προκαλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προωθεί βελτιωτικές τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εκτάσεις που διαχειρίζεται το Υπ.Α.Α.Τ και μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις προσπαθεί να δώσει αναπτυξιακή υπεραξία στην αγροτική γη, αφού για την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας αποτελεί ένα τεράστιο πόρο που θα διασφαλίσει για την περιοχή, όρους κοινωνικής συνοχής και ενδογενούς ανάπτυξης.

Προσφορά του μήνα σε μουσαμά από την Hellagro


Προσφορά Μήνα από τη HELLAgro

Μουσαμάδες σε Λευκό & Μπλέ χρώμα, σε πολλές διαστάσεις στη μισή τιμή!

Η HELLAGRO AE είναι μια δυναμική αναπτυσσόμενη εταιρεία που καινοτομεί και προσφέρει λύσεις στη συσκευασία και προστασία καλλιεργειών.

Σήμερα η έδρα της εταιρείας καθώς και η κεντρική αποθήκη της, βρίσκονται στον Ασπρόπυργο Αττικής και διατηρεί υποκαταστήματα στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης και αποθηκευτικό χώρο στην Αργυρούπολη Δράμας.

Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα σε συνδυασμό με την τήρηση των διεθνών προδιαγραφών την καθιστούν μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στον κλάδο. Έχει αποκτήσει και εφαρμόζει σύστημα Διαχείρησης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 9001:2008.

Δραστηριοποιείται στο εμπόριο υλικών συσκευασίας αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, στη βιομηχανική συσκευασία, στα υλικά αγροτικών εφαρμογών καθώς και στα υλικά χορτοδεσίας και ενσίρωσης. Συνεργάζεται και αντιπροσωπεύει αποκλειστικά μεγάλους οίκους του εξωτερικού αλλά και της εγχώριας αγοράς. Βρίσκεται πάντα δίπλα στον πελάτη, έτοιμη να προμηθεύσει, να συμβουλεύσει και να βοηθήσει στον προγραμματισμό και τη σχεδίαση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

Στόχος της HELLAGRO είναι η συνεχής ανάπτυξη και εξέλιξη, η διατήρηση της ποιότητας και αξιοπιστίας των προϊόντων και υπηρεσιών σε ελκυστικές και ανταγωνιστικές τιμές , με αξιοπιστία στους χρόνους παράδοσης

HELLAGRO: Λόφος Κυρίλλου , Ασπρόπυργος 19300
τηλέφωνα: 210 5584310-4
www.hellagro.gr
info@hellagro.gr
http://www.facebook.com/hellagro?ref=tn_tnmn

Tριήμερα Οινογνωσίας στο ξενοδοχείο GRANITIS της Δράμας

Το ξενοδοχείο GRANITIS, σε συνεργασία με τα περίφημα οινοποιεία της Δράμας και της Καβάλας, σας καλωσορίζει το φετινό Μάρτιο στο Φαλακρό της Δράμας, οργανώνοντας τριήμερα Οινογνωσίας για όσους αναζητούν το ποιοτικό κρασί τοπικής προέλευσης.

Γνωρίστε τα μυστικά που έχουν κάνει διάσημους τους οίνους της περιοχής, χαλαρώστε στις ανέσεις και στη ζεστασιά του ξενοδοχείου, απολαύστε ποιοτικές τοπικές γεύσεις, ξεναγηθείτε στα όμορφα ορεινά τοπία που θα σας μαγέψουν.

Το πρόγραμμα κάθε τριημέρου περιλαμβάνει:
Παρασκευή: άφιξη στο ξενοδοχείο και μετά, στις 9:00 μμ
δείπνο οινογνωσίας του 1ου Κτήματος στο ξενοδοχείο
Σάββατο πρωί: μετά το πρωινό επίσκεψη στο 1ο Κτήμα
Σάββατο βράδυ: στις 9:00 μμ δείπνο οινογνωσίας του 2ου Κτήματος στο
ξενοδοχείο
Κυριακή πρωί: μετά το πρωινό επίσκεψη στο 2ο Κτήμα και αναχώρηση
από το ξενοδοχείο έως τις 6:00 μμ.

Το υπόλοιπο των ημερών μπορείτε να το αξιοποιήσετε σε περιηγήσεις στα άλλα Οινοποιεία, στην πόλη της Δράμας ή στα αξιοθέατα της περιοχής (χιονοδρομικό Φαλακρού, ορεινά δάση για πεζοπορία και ποδήλατο, Σπήλαια Αγγίτη & Αλιστράτης και άλλα).

Το GRANITIS Hotel Wine Festival του φετινού Μαρτίου στο GRANITIS Hotel εξελίσσεται σε τρία τριήμερα:
Το πρόγραμμα του τριημέρου κοστίζει 190 € το δίκλινο και περιλαμβάνει:
- 2 διανυκτερεύσεις με πλούσιο παραδοσιακό πρωινό
- 2 δείπνα οινογνωσίας
- συνοδεία εκπροσώπου του ξενοδοχείου στα Οινοποιεία
Τιμή Δείπνου Οινογνωσίας (χωρίς διαμονή): 18 € κατ’ άτομο.

Ο χώρος του εστιατορίου περιορίζεται στην εξυπηρέτηση μόλις 24 ατόμων. Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες για τη διαμονή και κυρίως για τα δείπνα οινογνωσίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

GRANITIS Hotel - in the Glory of Nature
Γρανίτης, Φαλακρό Δράμας
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 25230 21050
www.granitishotel.gr E-MAIL welcome@granitishotel.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...