Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μιχελογιαννάκης: Νοθευμένο μέλι από τη.. Κίνα απειλή για τους παραγωγούς"

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, σχετικά με την προστασία του Κρητικού Μελιού.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Ένα από τα εκλεκτά  προϊόντα της Κρήτης το οποίο αντιμετωπίζει  τεράστια προβλήματα στην διάθεση του, είναι το Κρητικό Μέλι. Οι νοθείες, η παραπλανητική διάθεση του σε τυποποιημένες παρτίδες οι οποίες μπορεί να έρχονται ακόμα και από την Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» στις 27 Ιανουαρίου, αποτελούν την μεγάλη πληγή για το εκλεκτό προϊόν της Κρήτης.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή  το πάγιο αίτημα των  Κρητικών μελισσοκόμων, να γίνει το μέλι της Κρήτης προϊόν Ονομασίας Προέλευσης, είναι μόνο το πρώτο  βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σας ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες  εκείνες ενέργειες  ώστε το Κρητικό Μέλι να κατακτήσει την θέση που του αξίζει τόσο στην εγχώρια  αγορά όσο και στο εξωτερικό".

Στροφή των νέων επιχειρηματιών στον αγροτικό τομέα

Στροφή των νέων επιχειρηματιών σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα ή την προσφορά υπηρεσιών προς άλλες επιχειρήσεις διαπιστώνει η έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών που παρουσιάστηκε χθες σε ειδική συνέντευξη Τύπου δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας για την τάση της επιχειρηματικότητας στο μέλλον.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 2011 η αύξηση του ποσοστού της επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων έφθασε στο... 8% από 5,3% το 2010 και 8,8% το 2009. Σύμφωνα μάλιστα με τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ Γιάννη Στουρνάρα, είναι θετική η στροφή προς τον αγροτικό τομέα, μέσω της οποίας η Ελλάδα αναζητά ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Όπως τόνισε εξάλλου και ο καθηγητής Σταύρος Ιωαννίδης, ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη, διαφαίνονται ψήγματα αισιοδοξίας στο επίπεδο εκπαίδευσης των νέων επιχειρηματιών το οποίο βελτιώνεται καθώς είναι ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, στην αλλαγή της ηλικιακής ομάδας που αναζητά ευκαιρίες εν μέσω κρίσης, η οποία είναι πλέον η ομάδα των 45-54 ετών από 25-34 ετών που ήταν πριν από λίγα χρόνια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...