Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Οι Νέοι Αγρότες για την Κοινή Γεωργική Πολιτική

Οι Νέες και οι Νέοι Αγρότες Ροδόπης καλούνται σε ανοικτή συνάντηση-συζήτηση για την Κοινή Γεωργική Πολιτική και την Πολυαπασχόληση το Σάββατο 3 Σεπ 2011, στις 20.30, λίγες μόλις ημέρες πριν το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών , που θα γίνει στην Χίο, 9-11 Σεπ 2011, με θέμα ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & Αγροτικός Τομέας.

Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών είναι αναγνωρισμένες θεσμικές Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις-ΑΣΟ και έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα 33.

Γενικός σκοπός της Ε. Ν. Α. ΡΟΔΟΠΗΣ είναι η διεκδίκηση, προαγωγή και διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών, επαγγελματικών και των εν γένει συμφερόντων των νέων αγροτών - μελών της, αλλά και όλων των αγροτών γενικότερα.

Η Ε.Ν.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ δεν υποκαθιστά τις άλλες Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της περιφέρειάς της και λειτουργεί παράλληλα με αυτές, εξειδικεύοντας τα ενδιαφέροντά της σε θέματα των Νέων Αγροτών, ενώ τα μέλη της μπορούν ταυτόχρονα να είναι μέλη της Αγροτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης της περιοχής τους.

Η Ε.Ν.Α. δεν μπορεί να ασκεί παραγωγικές ή εμπορικές δραστηριότητες, είτε άμεσα είτε έμμεσα, με την συμμετοχή της σε άλλα νομικά πρόσωπα, που έχουν τέτοιες δραστηριότητες και σκοπούς.

Μέλη της Ε.Ν.Α. μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες που αποδεδειγμένα - μέσω της ασφαλιστικής, συνεταιριστικής ή φορολογικής τους ταυτότητας - ασκούν κατά κύριο λόγο το αγροτικό επάγγελμα ή επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με αυτό και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ θα εκπροσωπηθεί την συνάντηση. Το τελευταίο δίμηνο η ΠΕΝΑ συμμετείχε σε 34 ενημερώσεις για την ΚΓΠ και την ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΠΛΗΣΗ στα πλαίσια προετοιμασίας για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011) αλλά και για το Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών, που ο ΟΗΕ όρισε να τιμηθεί το 2012.

Το Σάββατο, 3 Σεπ 2011, στις 20.30, στο κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κομοτηνής θα γίνει και η προετοιμασία για τις επόμενες δυνατότητες συμμετοχών της Ένωσης Νέων Αγροτών Ροδόπης, μεταξύ των οποίων θα μπορούσε να περιληφθεί η συμμετοχή στην διημερίδα «Επιστήμη & Νέοι Αγρότες» (Σέρρες, 24-25/9/2011), στο Συνέδριο για το «Κοινό μέλλον υπαίθρου & πόλης» (Ζάππειο, 27/9/2011), στην πανελλήνια συνάντηση στην Θέρμη Θεσσαλονίκης για τον προγραμματισμό της ΠΕΝΑ (29/11/2011), στην ημερίδα «Νέοι Αγρότες & Συνεργατισμός» (Agrotica, 4/2/2012) και άλλες.



Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Ανακοινώθηκαν από τη ΚΣΟΣ οι τιμές της σταφίδας

Ανακοινώθηκαν από τη ΚΣΟΣ οι τιμές της σταφίδας. 1 ευρώ το τεσσάρι , 1,20 το δυάρι, 1,40 ο άσος . Στο μεταξύ απόψε συνεδριάζει η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου για να καθορίσει και να ανακοινώσει όπως κάνει κάθε χρόνο τις φετινές τιμές παραλαβής των οινοσταφυλων. Σε δηλώσεις του στη «Ν.Κ» ο πρόεδρος της Οργάνωσης Μανόλης Γαβαλάς χαρακτήρισε ως κρίσιμη τη φετινή χρονιά τονίζοντας ότι η πολιτική της ΚΣΟΣ και της Ένωσης Ηρακλείου αποσκοπεί στο μέλλον , συγκεκριμένα να μην εγκαταλειφτούν τα αμπέλια λόγω της φετινής πανωλεθρίας που έχουν υποστεί οι αμπελουργοί από τις κακές καιρικές συνθήκες και τον περονόσπορο


neakriti.gr

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας οι οποίοι την Τετάρτη 31 Αυγούστου πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στις πιέσεις που ασκούνται το τελευταίο διάστημα για «εκποίηση» των περιουσιακών στοιχείων της Ενωσης.Οι 110 εργαζόμενοι επιρρίπτουν σοβαρότατες ευθύνες στην Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας η οποία-όπως τονίζει το σωματείο- «καταδικάζει» τους ίδιους στην ανεργία αλλά και χιλιάδες αγρότες σε οικονομικό μαρασμό.«Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τις δραστηριότητες της Ενωσης να μαραζώνουν και τις δουλειές μας να απαξιώνονται» τονίζουν οι εργαζόμενοι δηλώνοντας ότι γι’ αυτούς δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν των κινητοποιήσεων.Όπως τονίζει το σωματείο οι 110 εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να παλαίψουν με κάθε τρόπο τα σχέδια για κλείσιμο-συρρίκνωση της Ενωσης , το ξεπούλημα της Δωδώνης και την απαξίωση του Ηπειρώτη αγροτοκτηνοτρόφου.Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του σωματείου επισκέφθηκε διαδοχικά τον βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη, τον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη τους οποίους και ενημέρωσαν για την κινητοποίηση της Τετάρτης αλλά και το πρόβλημα της ΕΑΣ γενικότερα.Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του φορέα στους εργαζόμενους ενώ και ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ του Νομού Πρέβεζας κήρυξε στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 7 έως τις 9 το πρωί καλώντας τους συναδέλφους να συγκεντρωθούν στο κτίριο της Ενωσης.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης επίσης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΑΣ υπογραμμίζοντας ότι από την πλευρά του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων και την διασφάλιση τόσο των θέσεων εργασίας όσο και την συνέχιση της λειτουργίας της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...