Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Μην πυροβολείτε την κτηνοτροφία

Τρία κρίσιμα ερωτήματα που κρύβει η προπαγάνδα


Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ψηφίστηκε ο νέος αγορανομικός κώδικας μέχρι τη δημοσιοποίηση της πρόσφατης έκθεσης του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση της αγοράς έχει ξεκινήσει μια προπαγάνδα στη διατροφική αλυσίδα που στοχεύει στην υπηρέτηση της κερδοσκοπίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις τόσο στην υγεία των καταναλωτών όσο και στην εγχώρια παραγωγική δραστηριότητα.
Η συζήτηση για την επιμήκυνση της κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος έρχεται από παλιά, παράλληλα με την άλλη για την παράταση της διάθεσης των τροφίμων πέραν της ημερομηνίας ελάχιστης διατηρησιμότητας. Συζητείται δηλαδή να δοθεί στις γαλακτοβιομηχανίες το δικαίωμα της επισήμανσης ως φρέσκου του προϊόντος ως «γάλα μίας ημέρας» ή «γάλα δύο ημερών», ακόμη και «γάλα τριών ημερών», αλλά να υπάρχει και το «γάλα εννέα ημερών». Οπως επίσης συζητείται να δοθεί και στα πολυκαταστήματα η δυνατότητα για πώληση των τροφίμων που φέρνουν την ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από...» ή «ανάλωση μέχρι ...» μερικές ημέρες ακόμη, μέχρις εξαντλήσεως του περιθωρίου ασφάλειας που ορίζει ο αγορανομικός κώδικας.

Αγελαδοτρόφοι: «Διατροφικός μεσαίωνας» η επιμήκυνση της ζωής του γάλακτος

Εξοικονόμηση €1,5 τον μήνα για 4μελή οικογένεια λέει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης


Τους προβληματισμούς του όσον αφορά την επιμήκυνση της ζωής του γάλακτος εξέφρασε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σε συνάντηση που είχε με μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής δήλωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία του υπουργείου Ανάπτυξης για τη μείωση των τιμών στο ράφι.

Κρήτη: Μήνυση από αστυνομικούς για το αγροτικό συλλαλητήριο

Τρεις αστυνομικοί βρίσκονταν πίσω από την κλειστή κεντρική πόρτα των δικαστηρίων, την οποία έσπασαν αγρότες, προκειμένου να μπουν στο κτίριο


Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε το σωματείο Ειδικών Φρουρών Κρήτης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια του  αγροτικού συλλαλητηρίου, στις 4 Νοεμβρίου, με συνέπεια τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...