Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ για αύριο οι αγρότες της Αργολίδας

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδος (έπειτα από την σύσκεψη της Παρασκευής στο Ανυφί) καλεί όλα τα μέλη του και όλους τους αγρότες-κτηνοτρόφους, σε αγροτική συγκέντρωση-κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Γενάρη και ώρα 10:30πμ στην πλατεία της Αγίας Τριάδας. 

Αντιδρούν οι αγελαδοτρόφοι στα σχέδια για επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος

«Χαριστική βολή» για την ελληνική αγελαδοτροφία χαρακτηρίζουν τα σχεδία επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος οι αγελαδοτρόφοι και ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, επειδή, «οι συναντήσεις με τους υπουργούς δεν οδηγούν πουθενά». 


Όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδος, με τον ρυθμό απομάκρυνσης των γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων από την αγορά να φθάνει τα τελευταία χρόνια έως και στο 35% και την απειλή κατάρρευσης του κλάδου, η αναμόρφωση των σχετικών διατάξεων από το υπουργείο Ανάπτυξης θα αποτελέσει τη χαριστική βολή ανοίγοντας τον δρόμο της ανεργίας σε τουλάχιστον άλλα 100.000 άτομα.

Σε δεινή οικονομική θέση οι κτηνοτρόφοι που πλήγηκαν από ευλογιά

"Σε δεινή οικονομική θέση οι κτηνοτρόφοι των περιοχών που πλήγηκαν από ευλογιά, λόγω πολιτικής αδράνειας του ΥΠΑΑΤ" αναφέρουν σε ερώτηση τους προς τον αρμόδιο υπουργό  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Καρά Γιουσούφ Αϊχάν και ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας, Υπεύθυνος τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ.


Η ερώτηση:

Το χειμώνα που διανύουμε οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση. Αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της ευλογιάς, που όχι μόνο δεν έχει εξαλειφτεί αλλά εκφράζονται και φόβοι για εστίες αναζωπύρωσης. Επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...