Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Αποστόλου: Αναποτελεσματικές και πρόχειρες οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέχεια της συζήτησης του σ/ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων : «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ο  τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ, φέρνετε μία τροπολογία που αφορά τα «κόκκινα» δάνεια. Κατ’ αρχάς, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εμείς σας έχουμε καταθέσει τροπολογία, η οποία έχει συγκεκριμένο αντικείμενο που δεν αντιμετωπίζεται από την εν λόγω τροπολογία. Λέμε πολύ απλά ότι αυτήν την ώρα ένα μεγάλο μέρος των «κόκκινων» δανείων που βρίσκονται στον εκκαθαριστή έχει ήδη πάει σε συγκεκριμένες εταιρείες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών.

Το μέλλον του αγροτικού κόσμου στα Πορόϊα

Την Τρίτη, 28 Ιαν 2014, στις 18.00, στα Κάτω Πορόϊα, στο ΚΠΕ, οργανώνεται ημερίδα με τίτλο «Το μέλλον του αγροτικού κόσμου στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης» από την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων, στο πλαίσιο της Πράξης: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ»: Δράση 2: Ημερίδες & δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. 


Η ημερίδα απευθύνεται στην τοπική κοινωνία και έχει ως στόχο την ενημέρωση της για δυνατότητες αγροτικής δραστηριότητας με καλλιέργειες φιλικές προς το περιβάλλον, την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της υπαίθρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και την παρότρυνση των πολιτών σε δράσεις στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης. Με εισηγητές την Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Ποροΐων, τον κ. Α. Μπαντή, τον κ. Δ. Μιχαηλίδη & τον κ. Β. Βασιλειάδη, το πρόγραμμα της ημερίδας της 28 Ιαν 2014, προβλέποντας ότι οι κτηνοτρόφοι θα έλθουν στις 19.00, έχει ως εξής: 

Δημόσιο «κράξιμο» Χαρακόπουλου σε Χατζηδάκη για το φρέσκο γάλα

Κόντρα «μακράς διάρκειας» για την άρση του περιορισμού των πέντε ημερών για την διατηρησιμότητα του φρέσκου γάλακτος - Θα εξοντώσουμε έναν ολόκληρο κλάδο παραγωγής, είπε χαρακτηριστικά


Διαστάσεις εμφυλίου λαμβάνει πλέον η κόντρα «μακράς διαρκείας» για το γάλα καθώς μετά τον κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για την άρση του περιορισμού των πέντε ημερών για την διατηρησιμότητα του φρέσκου γάλακτος.

ΕΕ: Ζητεί συμμόρφωση για την ομαδική στέγαση θηλυκών χοίρων στην Ελλάδα

Αν οι εν λόγω χώρες δεν συμμορφωθούν με την κοινοτική νομοθεσία εντός δύο μηνών, η Επιτροπή ενδέχεται να τις παραπέμψει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Η οδηγίες συμμόρφωσης αφορούν Κύπρο, Γαλλία, Βέλγιο, Σλοβενία και Φινλανδία - Οι χοιρομητέρες να εκτρέφονται σε ομάδες και όχι σε ατομικά διαμερίσματα σταβλισμού κατά τη διάρκεια μέρους της εγκυμοσύνης τους

Ρύθμιση - «ανάσα» για τα αγροτικά δάνεια

Τη νέα πρωτοβουλία παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυταρής, δίνοντας στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο


Ρύθμιση για τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης στην Βουλή κατά την συζήτηση νομοσχεδίου.

Aποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ την Παρασκευή

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.968 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 14.7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2013.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...