Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Έβγαλαν 2 εκατ. ευρώ πουλώντας κρασί μαϊμού


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε μία σπείρα που πουλούσε ως αυθεντικά ακριβά γαλλικά κρασιά κακής ποιότητας κρασί, η οποία με την απάτη αυτή είχε κερδίσει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.
Τα μέλη της άλλαζαν την ετικέτα σε φιάλες κρασιού κακής ποιότητας κι έβαζαν μία που ανέγραφε Romanee-Conti—το κορυφαίο κρασί Βουργουνδίας, που θεωρείται "το Άγιο Δισκοπότηρο των μυθικών κρασιών του κόσμου" και ένα από τα ακριβότερα παγκοσμίως.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο ιταλούς εμπόρους κρασιού, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι πούλησαν 400 πλαστές φιάλες Romanee-Conti και μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι πολλές ακόμη ενδέχεται να κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι το δίκτυο χρησιμοποιούσε κερί για να κάνει τις πλαστές ετικέτες να φαίνονται παλιές και ότι το αποτέλεσμα ήταν τόσο επιτυχημένο που ένας ο οποίος δεν γνωρίζει πολλά για τα κρασιά θα μπορούσε να εξαπατηθεί εύκολα.

Η έρευνα της γαλλικής αστυνομίας επεκτάθηκε, μάλιστα, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβανομένων της Βρετανίας και της Ιταλίας. Η Γαλλία ζήτησε την απέλαση των δύο Ιταλών —πατέρας με γιο— οι οποίοι συνελήφθησαν στη χώρα τους.

Πολλοί άλλοι έχουν συλληφθεί η ανακρίνονται.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2011, μία συσκευασία με 12 φιάλες από το συγκεκριμένο κρασί σοδειάς του 1990 πουλήθηκε σε δημοπρασία 215.121 δολάρια.

Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις σε 399 παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ

Τις επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων «Ετήσιο 2009»


Αποζημιώσεις περίπου 370.000 ευρώ θα καταβάλει αύριο Παρασκευή ο ΕΛΓΑ σε 399 παραγωγούς.

Ειδικότερα, 353 δικαιούχοι αγρότες θα λάβουν συνολικά 250.759 ευρώ που αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013 για καταστροφές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή και κηπευτικά αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα αίτια.

Εξάλλου, 46 παραγωγοί θα λάβουν συνολικά 118.444 ευρώ για το πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων «Πυρκαγιές 2009».

Σημειώνεται, ότι τις επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων «Ετήσιο 2009».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...