Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Μέχρι 31/8 η καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 στον ΕΛΓΑ

Μέχρι τις 31 Αυγούστου η καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 στον ΕΛΓΑ από τους αγρότες, μετά την παράταση που έχει δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν έγκαιρα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Προσπάθειες από Περ. Ηπείρου για λύση προβλήματος της "ΔΩΔΩΝΗ"

Σειρά νέων πρωτοβουλιών αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, για την εξεύρεση λύσεων στο ζήτημα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση εξόφλησης του εισκομιζόμενου γάλακτος στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», μετά από απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής από Περιφερειακούς συμβούλους και εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, η οποία σε πρώτο στάδιο θα προβεί σε παράσταση στη Διοίκηση της Γαλακτοβιομηχανίας, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την καθυστέρηση εξόφλησης των κτηνοτρόφων.

Στη συνέχεια, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών κ.α., στους οποίους θα τεθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της γαλακτοβιομηχανίας, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για τη χρηματοδότηση των παραγωγών και της εταιρείας, καθώς επίσης και για να εξεταστούν οι όροι μεταβίβασης της στο σημερινό επενδυτικό σχήμα.

Σε περίπτωση που δεν δοθούν λύσεις και ικανοποιητικές απαντήσεις, ως έσχατο μέτρο πίεσης, αποφασίστηκε να κλείσουν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πειραιώς: Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και για τους κτηνοτρόφους

Δύο νέες συμφωνίες που καλύπτουν το συνολικό παραγωγικό κύκλωμα


Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επεκτείνει και στον κλάδο της κτηνοτροφίας την υλοποίηση του Προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας.

Η τράπεζα υπέγραψε δύο νέες συμφωνίες στον τομέα της κτηνοτροφίας, με τις εταιρείες EUROFOOD AE και ΚΡΙ ΚΡΙ ΑBEΕ.

Οι δύο νέες αυτές συμφωνίες αφορούν σε χρηματοδοτικές προτάσεις που καλύπτουν το συνολικό παραγωγικό κύκλωμα.

Όπως επισημαίνεται, εξασφαλίζουν στους γεωργοκτηνοτρόφους την αναγκαία ρευστότητα για την απόκτηση των απαραίτητων ζωοτροφών, κατά την περίοδο της συγκομιδής τους και γεωργικών εφοδίων για την παραγωγή τους, και παράλληλα διασφαλίζουν τη διάθεση του παραγόμενου προϊόντος τους.

Επιπρόσθετα, η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει τον κτηνοτρόφο με πρόσθετη (πέραν του ΕΛΓΑ) ασφάλιση για την πιθανή απώλεια παραγωγής, λόγω ασθενειών και φυσικών καταστροφών.

Το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας ξεκίνησε ήδη με την παροχή ρευστότητας για αγορά ζωοτροφών από συνεργαζόμενα καταστήματα, μέσω της κάρτας παραγωγού.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την αγορά του προϊόντος των κτηνοτρόφων από τις δύο εταιρείες και την έγκαιρη εξόφληση των παραγωγών, η οποία διασφαλίζει το εισόδημα του κτηνοτρόφου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...