Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Δέσμευσαν τους λογαριασμούς των στελεχών της Ένωσης Ηρακλείου!

Φωτογραφία από παλιότερη συνεδρίαση του συμβουλίου με παρόντα και τον Μ.Γαβαλά
Την προσωπική περιουσία μελών της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου έχουν δεσμεύσει ΙΚΑ και Εφορία για τα χρέη της ΕΑΣΗ! Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του CRETALIVE πριν από περίπου 20 μέρες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΣΗ στέλεχος του ΣΔΟΕ Κρήτης ζήτησε να μιλήσει με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Ανδρέα Στρατάκη αλλά και με τον ταμία Μανόλη Καλοψυχάκη.

Ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ επέδωσε στα δύο μέλη της διοίκησης τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τη δέσμευση της προσωπικής ακίνητης περιουσίας για τα χρέη της Οργάνωσης προς την Εφορία αλλά και για τη μή καταβολή ΦΠΑ. Μάλιστα ανάλογα έγγραφα υπήρχαν και για τον μακαρίτη Μανόλη Γαβαλά κάτι που δείχνει πως η σχετική διαδικασία είχε ξεκινήσει όχι μόνο πριν αποβιώσει ο πρώην πρόεδρος της Οργάνωσης αλλά και πριν ακόμα παραιτηθεί από τη θέση του για λόγους υγείας. Τόσο ο πρόεδρος της Οργάνωσης όσο και ο ταμίας πλέον δεν μπορούν να προχωρήσουν σε καμία απολύτως μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας τους.

Λίγες μέρες μετά το ΙΚΑ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προχώρησε στην δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του προέδρου της ΕΑΣΗ Ανδρέα Στρατάκη αλλά και λογαριασμών μελών της οικογένειας του, όπου είναι και αυτος συνδικαιούχος!

Τα χρέη της Οργάνωσης σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ προς την Εφορία( φόροι αλλά και μη καταβολή ΦΠΑ) ενώ προς το ΙΚΑ είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Απορία πάντως προκαλεί γιατί μέχρι σήμερα η Οργάνωση δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη ρύθμιση των χρεών της προς την Εφορία ενώ είναι σε εξέλιξη η δυνατότητα αυτή και παρά το γεγονός πως γνώριζαν οι διοικούντες πως κινδυνεύουν όχι μόνο με την δέσμευση της προσωπικής τους περιούσιας αλλά και με σύλληψη όπως έγινε με τον πρόεδρο της αντίστοιχης Οργάνωσης στη Λάρισα.

Πριν από λίγο ο κ.Στρατάκης μιλώντας στο CRETALIVE επιβεβαίωσε τις εξελίξεις τονίζοντας πάντως ότι 'γίνεται προσπάθεια και σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε πολλές ενώσεις'. Ο κ.Στρατάκης διευκρινίζει και πάλι ότι αφορά παλιές οφειλές και γίνεται προσπάθεια να γίνουν ρυθμίσεις και να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
  CRETALIVE

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...