Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Γιορτή Μελιού

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Σύλλογο νομού Θεσσαλονίκης και το 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την τρίτη κατά σειρά Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης, που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010.

Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικός πολτός, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα της μέλισσας από ειδικούς επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, από τους ίδιους τους μελισσοκόμους - παραγωγούς και από προβολή ταινιών σχετικών με τη ζωή των μελισσών. Σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Α.Π.Θ. θα δοθούν πληροφορίες και θα απαντηθούν ερωτήσεις των καταναλωτών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μέλι από πεύκο, έλατο, ερείκη, καστανιά, θυμάρι, πορτοκαλιά, βαμβάκι, ηλίανθο, ακακία, ελαιοκράμβη κ.ά.

Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.

Την έναρξη της Γιορτής Μελιού θα κάνουν η Αντιπρύτανις Έρευνας του Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Σοφία Κουϊδου - Ανδρέου και η Πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Δήμητρα Προφήτου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Γιορτής Μελιού έχει ως εξής:

Παρασκευή 08/10/2010

09:00 - 14:00 Έναρξη Γιορτής. Επίσκεψη σχολείων στη γιορτή μελιού. Ενημέρωση των παιδιών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων με ομιλίες σχετικές με την προσφορά της μέλισσας στο περιβάλλον, τη βιολογία της μέλισσας και τα προϊόντα της. Ξεχωριστές παρουσιάσεις θα γίνουν για παιδιά νηπιαγωγείων. Η ενημέρωση θα γίνει από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ.

18:00 Επίσημη έναρξη. Χαιρετισμοί.

19:00 Ομιλία για την προσφορά της μέλισσας στο περιβάλλον.

19:30 Προσφορά λουκουμάδων με μέλι από τους μελισσοκόμους

Σάββατο 09/10/2010

12:00 Επίδειξη παραδοσιακού τρόπου τρύγου του μελιού

17:00 Επίδειξη παραδοσιακού τρόπου τρύγου του μελιού

18:00 Ομιλία από τον Καθηγητή Εργαστηρίου Μελισσοκομίας - Σηροτροφίας Α.Π.Θ., Ανδρέα Θρασυβούλου, για τα προϊόντα της μέλισσας

18:30 Προσφορά γιαούρτι με μέλι από τους μελισσοκόμους

Κυριακή 10/10/2010

19:30 Προσφορά λουκουμάδων με μέλι από τους μελισσοκόμους



Πληροφορίες:
8 έως 10 Οκτωβρίου
Ώρες: 09:00 - 22:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...