Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Και στα αγροτικά το μέτρο της απόσυρσης

Το υπουργείο Οικονομικών με προσθήκη διάταξης στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο επεκτείνει, τελικώς, όπως πρώτο είχε γράψει το paseges.gr, το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων και σε εκείνους που επιθυμούν να αγοράσουν καινούρια φορτηγά μικτού βάρους έως 3,5 τόνους.
 
Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν όλα τα επαγγελματικά, με βάρος ως 3,5 τόνους.

ΟΓΑ: Νέα παράταση για απογραφή των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων

Νέα παράταση έως και τις 29 Απριλίου πήρε η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων πολυτεκντικών επιδομάτων του ΟΓΑ
Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους των πολυτεκνικών επιδομάτων ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, καταθέτοντας το "Απογραφικό Δελτίο" που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομα τους, έτσι ώστε η καταβολή των επιδομάτων τους, με πίστωση λογαριασμού, να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις την ίδια μέρα για όλους τους δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι ενημερώνονται επίσης ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας, για την ένταξή τους στο νέο σύστημα πληρωμής των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ.

Κατά την κατάθεση του Απογραφικού Δελτίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του :

α) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο ή ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα, ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση.
β) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. Αν δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.
γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.
δ) Το βιβλιάριο της Τράπεζας (εφόσον υπάρχει).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...