Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών συμμετέχει στη 2η Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας

Ο πλούτος  της ελληνικής υπαίθρου αλλά και  τα εκλεκτότερα αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά θα παρουσιαστούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο AGRO QUALITY FESTIVAL – ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 13-15 Μαΐου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.
Η Ελληνική Περιφέρεια, έχει δηλώσει δυναμικό  παρόν  στο φεστιβάλ με  τα πιστοποιημένα (ΠΟΠ & ΠΓΕ) και τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου τους παρουσιάζοντας αυτό που ονομάζουμε ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Στόχος του  Φεστιβάλ είναι:
- η ενημέρωση  των καταναλωτών για τα πιστοποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά
- η προώθηση  της υγιεινής διατροφής και  της ασφάλειας του καταναλωτή 
- η προτροπή  των καταναλωτών στην αγορά  ελληνικών πιστοποιημένων προϊόντων  προωθώντας την καλλιέργεια καταναλωτικής συνείδησης – Agroκουλτούρα
- η παρουσίαση  των εταιριών πιστοποίησης και  γεωργικών συμβούλων και του  ρόλου τους στην ελληνική αγορά 
- η συμμετοχή  μικρών και μεγάλων επισκεπτών στα δρώμενα του «Παραδοσιακού Χωριού», μέσω των Θεματικών που θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, για να αναπαραστήσουν το παλιό ελαιοτριβείο, τυροκομείο, φούρνο, αποσταγματοποιείο, μελισσοκομείο κ.λ.π.
- η αναβίωση ηθών και εθίμων της Ελλάδας καθώς και παραδοσιακών παιχνιδιών που θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν όλα τα παιδιά στο χώρο του «Παραδοσιακού Χωριού»
Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο για την Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, ο 2ος Διαγωνισμός Ελληνικής Επιτραπέζιας Ελιάς και θα λειτουργήσει το Αγροτικό Χωριό, το οποίο θα δίνει την
δυνατότητα να γνωρίσουν  οι επισκέπτες τον παραδοσιακό τρόπο  παραγωγής ελληνικών προϊόντων  μέσα από εργαστήρια και δράσεις.
Ο πολυχώρος «Τεχνόπολις», που θα φιλοξενήσει το «Agro Quality Festival», βρίσκεται στο Γκάζι, στο κέντρο της Αθήνας,
δίπλα ακριβώς  στην στάση του Μετρό «Kεραμεικός» και είναι προσβάσιμο από ένα πολυάριθμο δίκτυο συγκοινωνιών. 
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών  καλεί όλους τους επιχειρηματίες και  παραγωγούς που ενδιαφέρονται να στείλουν δείγματα των προϊόντων τους να επικοινωνήσουν με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Άργους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...