Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΕΛΓΑ: Τη Δευτέρα οι αποζημιώσεις στους καπνοπαραγωγούς

Στο ποσό των 2.500.000 ευρώ ανέρχονται οι σχετικές αποζημιώσεις, που θα καταβληθούν στους καπνοπαραγωγούς τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ οι διαδικασίες επανατιμολόγησης για τις ζημιές, που υπέστησαν οι καπνοκαλλιέργειες του 2009, σε όλη τη χώρα από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Οι σχετικές αποζημιώσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.500.000 ευρώ και θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010.

Γιορτή Ντόπιων Προϊόντων-Γεύσεων & Πολιτισμού στην Κομοτηνή


Η ομάδα πρωτοβουλίας για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης (ΤΣΠ) προγραμματίζει για 17 Σεπ 2010 Έκθεση – Γιορτή ντόπιων προϊόντων, γεύσεων και πολιτισμού στην Κομοτηνή.
Για το λόγω αυτό απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους φορείς ή άτομα του Ν.Ροδόπης, όπως: αγρότες παραγωγούς ονομαστών τοπικών αγροτικών προϊόντων, μεταποιητές ή παραγωγούς τοπικών προϊόντων (τροφίμων ή τεχνημάτων), φορείς παροχής τοπικών υπηρεσιών (ξενώνες, ταβέρνες, καφενεία, ξεναγούς κλπ), πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους , μουσεία, συνεταιρισμούς, δίκτυα, ομάδες, συλλογικές δομές κλπ που έχουν τα χαρακτηριστικά της τοπικής ταυτότητας της Ροδόπης, να έρθουν σε επαφή με την Ομάδα Πρωτοβουλίας προκειμένου να οργανώσουμε καλύτερα την όλη εκδήλωση .
Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας έχει στόχο ένα συνολικό θετικό αποτέλεσμα, που μπορεί να προκύψει με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, είτε αυτά είναι τοπικά ονομαστά προϊόντα ποιότητας είτε είναι παρεχόμενες υπηρεσίες, δεμένα όλα με την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.
Είναι θεσμός, που στηρίζεται στην αμοιβαία αναγνώριση και σεβασμό, στην σωστή συνεργασία, στην ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και προ παντός στη θέληση για την επιτυχία.
Η πρόταση  της Ομάδας πρωτοβουλίας για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης είναι  στροφή στα ντόπια και ποιοτικά και ασφαλή και ονομαστά προϊόντα.
Δεν θέλουμε  τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα – δεν πρέπει να το επιτρέψουμε , να μπουν στο χωνευτήρι της παγκοσμιοποίησης, που τα ισοπέδωσε όλα. Τα προϊόντα αυτά ανήκουν σε αυτούς που τα δημιούργησαν, στους δικούς μας ανθρώπους. Εμείς έχουμε τη μεγάλη ευθύνη της προστασίας τους, της ανάδειξής και της σωστής διαχείρισής τους .
Οι καταναλωτές  είναι καιρός να στραφούν στην τοπική παραγωγή των ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων ακόμη και σε απευθείας σύνδεση με τους παραγωγούς, για να έχουν καλύτερο έλεγχο στο τι τρώνε και πολύ καλύτερες τιμές.
Όποιος ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις και θέλει να συμβάλλει, μπορεί να έρθει σε επαφή με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης στα: Τηλ 25310 22121, τηλ 25310 82019, Fax 25310 22121, email kdkom@otenet.gr
 
Για την ομάδα  πρωτοβουλίας, Κώστας Μπούντας, 6974336775

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...