Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Οι Νέοι Αγρότες στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς

Την Τετάρτη, 10 Αυγ 2011, στις 20.30, το τακτικό ραντεβού των Νέων Αγροτών Καστοριάς, την δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα, θα γίνει στην γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Άργος Ορεστικό, με θέμα συζήτησης την «Κοινή Γεωργική Πολιτική και το μέλλον του αγροτικού κόσμου».
Ο Σύνδεσμος  Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών-ΣΕΒ, η  Ένωση Ελληνικών Τραπεζών-ΕΕΤ  και η Τράπεζα της Ελλάδος-ΤτΕ  επιχορήγησαν την μελέτη «Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά» η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα «Ο εκσυγχρονισμός & εξορθολογισμός των παραδοσιακών ατμομηχανών της ελληνικής οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η βιομηχανία Τροφίμων, το λιανεμπόριο αλλά και η ενέργεια, σε συνδυασμό με την υλοποίηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων, είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3% έως το 2020, αυξάνοντας το ΑΕΠ κατά 50 δισ. €, δημιουργώντας 500.000 νέες θέσεις εργασίας και μειώνοντας το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κατά 15 δισ. € & το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 7 δισ. €». Δηλαδή όλοι, ακόμα και έξω από τον αγροτικό τομέα, πιστεύουν στον δυναμισμό του αγροτικού τομέα.
Ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι ο πλανήτης το 2050 θα έχει έλλειμμα τροφής ισοδύναμο με 1.000.000.000 τόνους σιτηρώνκαι ο FAO έδωσε στοιχεία που δείχνουν ότι το 2030 οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής θα αυξηθούν κατά 180% (σχεδόν θα τριπλασιασθούν). Ο προβληματισμός των Νέων Αγροτών που κατά τεκμήριο θα έχουν αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα μετά από 30-40 χρόνια είναι εάν οι τότε αγρότες (σημερινοί Νέοι Αγρότες) και τα αγροτικά επαγγέλματα θα αποκατασταθούν κοινωνικά και οικονομικά μέχρι τότε.
Διότι οι Νέοι Αγρότες, εξ ίσου ή ίσως και περισσότερο  από το σήμερα, ενδιαφέρονται και  για τα αγροτικά επαγγέλματα μετά από 30-40 ίσως και πενήντα χρόνια. Και όλα δείχνουν ότι ο μέσος κλήρος της ελληνικής αγροτικής εκμετάλλευσης ίσως να μην είναι επαρκής βάση επαγγελματικής δράσης και να επιβάλλεται από σήμερα να επισημανθούν οι δυνατότητες ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ στον αγροτικό τομέα. Γι αυτό η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών προετοιμάζει το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/11), που εφέτος θα εστιασθεί στην «ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ στον Αγροτικό τομέα».
Επίσης, οι Νέοι Αγρότες, υποστηρίζουν θερμά την ανάγκη προσέγγισης των αγροτικών κοινωνιών με τους αστούς και το Συνέδριο για «Το κοινό μέλλον υπαίθρου & πόλης» (Ζάππειο, 27/9/2011), φιλοδοξώντας να αναπτυχθεί μια κάποια συνεργασία, ή ακόμα και να κάνουν οι αστοί την Γεωργία τρόπο ζωής στην πόλη.
Την ανάγκη επαναπροσανατολισμού της αγροτικής έρευνας για να εξυπηρετούνται κυρίως οι έλληνες αγρότες υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και έτσι με την συνδρομή του ΤΕΙ Καρδίτσας η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών προετοιμάζει ένα διήμερο στις Σέρρες, στςι 24-25/9/2011, με θέμα την «Επιστημονική υποστήριξη των Νέων Αγροτών»
Οι Νέοι Αγρότες Καστοριάς με προγραμματισμένες συναντήσεις στην Πολυκάρπη (21/6/2011), στο Τοιχιό (13/7/2011), στο Άργος Ορεστικό (10/8/2011, 20.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) και στην Μεσοποταμία (14/9/2011) προσπαθούν να συμβάλλουν στην ενεργοποίηση όλων των Νέων κυρίως Αγροτών.  
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Συνεργασία Πεταλωτή – Δριβελέγκα για αγροτικά θέματα της Ροδόπης

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, είχε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα, για θέματα αλιείας, γεωργίας και κτηνοτροφίας στο Νομό Ροδόπης.

Συμφωνήθηκε, μάλιστα, εντός των επόμενων ημερών ο κ. Δριβελέγκας να επισκεφθεί την περιοχή της Ροδόπης για επιτόπια εξέταση των ζητημάτων αυτών και εξεύρεση λύσης τους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Δριβελέγκας ενημέρωσε ότι η κατάθεση των χρημάτων της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους δικαιούχους παραγωγούς (αγρότες, κτηνοτρόφους) του Νομού Ροδόπης θα γίνει έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να ανακουφιστεί ουσιαστικά το εισόδημα τους.
piazzadelpopolo

Μόνο μέσω ΕΛΤΑ ή τραπεζών το επίδομα ΟΓΑ


Αποκλειστικά μέσω του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ, θα γίνεται από... αυτό το δίμηνο, η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011, θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 370.019 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Δ’ διμήνου 2011. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 97.358.816,82 ευρώ.

Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ. από το δίμηνο αυτό δεν θα καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα μέχρις ότου απογραφούν, ενώ θα τους αποσταλεί από τον ΟΓΑ σχετική ενημερωτική επιστολή.

Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, από το Δ’ δίμηνο στις πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες από την 1.1. 2011 καταβάλλεται σύμφωνα με το ν. 3918/2011 το επίδομα του τρίτου παιδιού και για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται, δεν θα καταβάλλεται για το παιδί αυτό το πολυτεκνικό επίδομα. Στις περιπτώσεις δικαιούχων που έχει ήδη καταβληθεί, θα γίνει συμψηφισμός.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...