Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Β. Ελλάδος

Την πρόθεση να στηρίξουν τον νεότευτο θεσμό των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στον χώρο της Βορείου Ελλάδος εξέφρασαν όλοι οι εκπρόσωποι λειτουργούντων ΚοινΣΕπ, στις 15/12/2013, στον φιλόξενο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. 


Η επιθυμία συνάντησης και ανταλλαγής εμπειριών από την σύσταση και λειτουργία των πρώτων ΚοινΣΕπ, όπως εκφράσθηκε από τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, σε συνάντηση στην Polis με τον κ. Βασίλη Τακτικό (Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας, ΑΜΚΕ Ερύμανθος, Πανελλήνιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ) βρήκε θετική ανταπόκριση από την εκπρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κα Γκαμπριέλλα Σνάιντερ. 

Στην επιτυχημένη Έκθεση «Ελλάδος Γεύσεις» ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙNΔΟΣ»

Το νόστιμο, ορεινό κοτόπουλο, φρέσκο και μεγαλωμένο σε ορεινό κλίμα, που εδώ και πολλά χρόνια στέλνει στα… ύψη τη γεύση έκανε έντονα αισθητή την παρουσία του και στο κέντρο της Αθήνας.


Μέσω της Έκθεσης «Ελλάδος Γεύσεις», στην οποία συμμετείχε με δικό του περίπτερο ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙNΔΟΣ», τα γνωστά κοτόπουλα είχαν την ευκαιρία να προβληθούν ακόμα περισσότερο στο αθηναϊκό κοινό.

Θεσμικό πλαίσιο για τα αποστάγματα φρούτων

Στην δημιουργία σαφούς θεσμικού πλαισίου που θα προβλέπει τα αποστάγματα φρούτων, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη και Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια κατηγορία οινοπνευματωδών η οποία κατέχει μεγάλο μερίδιο στην ελληνική αγορά και η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι προϊόντα εισαγωγής.

Τα «κάλαντα» για τον αγροτικό κόσμο στην Δράμα

Στον Άγιο Αθανάσιο, Δήμου Δοξάτου Δράμας βρέθηκε προσκεκλημένος της Αντιδημαρχίας Αγροτικών θεμάτων ο δημοσιογράφος κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης, λίγες μέρες πριν την μεγάλη εκδήλωση AgroForum (Αθήνα, Intercontinental, 20 Δεκ 2013) και λίγο πριν τις ποικιλώνυμες εκδηλώσεις με επίκεντρο την κοινωνική οικονομία και την αγροτική επιχειρηματικότητα στο Money Show (21-22 Δεκ 2013, Hilton, Αθήνα).


Στην γόνιμη συζήτηση στον Άγιο Αθανάσιο με τον Αντιδήμαρχο Δοξάτου κ. Στάθη Φυρινίδη, τον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Γραμματικόπουλο, τον παλαίμαχο π. πρόεδρο ΤΟΕΒ κ. Δημήτρη Συμεωνίδη, τον βιοκαλλιεργητή κ. Μανώλη Μήλιο, τον αγρότη κ. Μπάμπη Παπαδόπουλο, την πρόεδρο ΚΑΠΗ κα Ιωάννα Ξανθοπούλου, την γεωτεχνικό κα Μαρία Τσαΐρογλου και τον πρόεδρο Δ.Κ. Α. Αθανασίου κ. Γιάννη Γρηγοριάδη μετείχαν πολλοί και μεταξύ άλλων ακούστηκαν:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...