Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Χαλάζι στον Δήμο Νέστου κατέστρεψε αγροτικές καλλιέργειες

-Καταστράφηκαν καλλιέργειες από το ισχυρό καλοκαιρινό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή.


Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του δήμου Νέστου.

Το καλοκαιρινό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή και το οποίο συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση γύρω στις 17.30 το απόγευμα, προκάλεσε καταστροφές σε καλαμπόκια, αμπέλια, ηλίανθο που καλλιεργείται στην περιοχή αλλά και σε καλλιέργειες πιπεριών.

Το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο ανταποκριτών του ΕΛΓΑ παρουσία του δημάρχου Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τις καταστροφές.





thrakitoday.com

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τη Δευτέρα στα καμμένα της Μεσαράς

Τη Δευτέρα το πρωί ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος θα επισκεφτεί τις πυρόπληκτες περιοχές της Μεσαράς αλλά και της Βιάνου, ανακοίνωσε σε δηλώσεις του σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Μάλιστα το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7μ.μ. προγραμματίζεται να ακολουθήσει συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης παράλληλα, ερωτηθείς για τη σημερινή επικινδυνότητα (βαθμό 4) πρόκλησης πυρκαγιών ζήτησε την προσοχή της κοινωνίας στο ανθρώπινο λάθος αλλά και την ενεργοποίησή της στις εσκεμμένες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν εκείνοι που για διάφορους λόγους βάζουν πυρκαγιές. Νωρίτερα για το θέμα της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Μεσαρά ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφτηκε την Περιφέρεια και είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Ο κ. Αυγενάκης στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι, το σημαντικό είναι να προωθήσουμε άμεσα το ζητήματα που τίθενται και όλες τις διαδικασίες ώστε κα αποζημιώσεις να έρθουν και οι άνθρωποι να μπουν στην καθημερινότητα και στην παραγωγή τους.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δήλωσε « Εμείς από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στον τόπο της πυρκαγιάς η Περιφέρεια ήταν δίπλα σε συνεργασία με τους Βουλευτές μας με τη Δήμαρχο και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Η καταγραφή γίνεται από τον ΕΛΓΑ και μάλιστα τη Δευτέρα το πρωί θα επισκεφθεί την περιοχή ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχος και αμέσως μετά θα πάμε στη Βιάννο την άλλη πυρόπληκτη περιοχή που είχαμε τα προβλήματα τα περσινά ».

Ο κ. Αρναουτάκης παράλληλα πρόσθεσε ότι « εμείς καταγράφουμε με τις Υπηρεσίες και με τις Υπηρεσίες του Δήμου τα δίκτυα της ύδρευσης και της άρδευσης για να δούμε πώς θα μπορέσουμε και όλα τα εγγειοβελτιωτικά έργα να βοηθήσουμε από μια χρηματοδότηση που σε συνεργασία θα έχουμε όλοι μαζί και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Αυγενάκη για αυτή τη συνεργασία κα τη βοήθεια που έχουμε αυτό το χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να επιλύσουμε προβλήματα γιατί χρειάζεται η συνέργια και η συμπόρευση όλων μας για να μπορούμε να επιλύουμε προβλήματα και εκτιμούμε ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για τους ανθρώπους που έχουν πληγεί ».

Ίδρυση Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων

Αυτές τις ημέρες αναμένεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων για την έγκριση του καταστατικού για την Ίδρυση του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών του «διαδόχου», εν πολλοίς, της σημερινής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών με βάση τον νόμο 2810/2011, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει ως 4015/2011.

Αν και η εφαρμογή του νόμου περί συνεταιρισμών έλαβε διαδοχικές παρατάσεις με τελευταία μέχρι το τέλος του 2013 και αναμένεται νέος, βελτιωμένος νόμος, η ΕΑΣΙ έχει προχωρήσει τη διαδικασία και μπαίνει στην τελική ευθεία για το νέο φορέα των αγροτών. Μετά την επικείμενη έγκριση του καταστατικού υπάρχει προθεσμία 45 ημερών για να στηθούν κάλπες και να αποκτήσει την πρώτη διοίκηση ο νέος Συνεταιρισμός. epirusinfo.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...