Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

18Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Χίο

BBQ at ChioImage by Secret Tenerife via Flickr
Την πορεία της  προετοιμασίας του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11 Σεπ 2011) εξέτασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ κατά την συνεδρίαση της 7/7/2011 (Αθήνα) και αποφάσισε στα θέματα που τέθηκαν.

Μεταξύ άλλων  το ΔΣ της ΠΕΝΑ επεσήμανε:

  1. Το κύριο θέμα του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών είναι «Η Πολυαπασχόληση στον Αγροτικό Τομέα», για να επισημανθούν ισχυρά σημεία αλλά και αδυναμίες κατά την προσπάθεια εφαρμογής της πολυδιαφημισμένης «πολυαπασχόλησης», η οποία όμως συναντά ισχυρά και ανυπέρβλητα εμπόδια από τους λειτουργούς της δημόσιας διοίκησης, αφήνοντας τους αγρότες χωρίς δυνατότητες εφαρμογής της. Η ΠΕΝΑ πιστεύει ότι η πολυαπασχόληση θα είναι μία πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια και αυτό ενδιαφέρει άμεσα όλους τους Νέους (18-40 ετών) Αγρότες.
  2. Η «Μυροβόλος Χίος» είναι εξαίρετος προορισμός και για όσους θα ήθελαν να προηγηθούν ή να επεκτείνουν το χρόνο παραμονής τους στο νησί, η ΠΕΝΑ προσδιόρισε απόλυτα ότι το συνέδριο θα διαρκέσει από το πρωί της Παρασκευής 9/9 έως αργά το μεσημέρι της Κυριακής 11/9. Έτσι προβλέφθηκε ότι όσοι συμμετέχουν με το αποκλειστικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα μετακινηθούν από Θεσσαλονίκη ή από Αθήνα αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς με επιλογή της ΠΕΝΑ (διαθεσιμότητα), από την Πέμπτη 8/9το απόγευμα, και η επιστροφή θα γίνει με αναχώρηση από Χίο (για Θεσσαλονίκη ή Αθήνα) την Κυριακή 11/9 το βράδυ.
  3. Επιλέχθηκε η διαμονή κυρίως σε αγροτουριστικά καταλύματα σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των αγροτών οι οποίοι ασχολούνται και με την προσφορά τουριστικών υπηρεσιών στη νότια Χίο, με χώρους συνεδριάσεων στα μεσαιωνικά χωριά της περιοχής.
  4. Με πρόταση του ΑγρΟραμα που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη της διοργάνωσης, εξασφαλίστηκε η συνεργασία του ταξιδιωτικού γραφείου δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού-οικοτουρισμού masticlulture (www.masticulture.com).
  5. Για την εξασφάλιση των θέσεων μετακίνησης κατά την τουριστική περίοδο, το ΔΣ της ΠΕΝΑ αποφάσισε ότι όσοι νέοι αγρότες (18-40 ετών) επιθυμούν να συμμετάσχουν στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν το καταθετήριο των 200€ ηλεκτρονικά (info@neoiagrotes.gr) ή με φαξ 2310271959 μέχρι τις 31 Ιουλίου 2011.
  6. Το κόστος συμμετοχής για όσους δηλώσουν και πληρώσουν μέχρι τις 31/7 είναι 200€ στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα εισιτήρια μετάβασης από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα (διάθεση σύμφωνα με διαθεσιμότητα), οι μετακινήσεις στη Χίο, η διαμονή σε αγροτουριστικές μονάδες, τα γεύματα και η συμμετοχή στο συνέδριο.
  7. Όσοι δηλώσουν και στείλουν το καταθετήριο των 100€ από 1 Αυγούστου μέχρι και 31 Αυγούστου, η οργάνωση του συνεδρίου εξασφαλίζει την υποδοχή στον τόπο του συνεδρίου, τη διαμονή, τα γεύματα και τη συμμετοχή στο συνέδριο.
  8. Μετά από την 1η Σεπτεμβρίου είναι ευπρόσδεκτοί όλες οι νέες και οι νέοι αγρότες που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν, εάν θα υπάρχει διαθεσιμότητα.
  9. Για όσους έχουν χώρο διαμονής και θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου και να συμμετέχουν στα γεύματα, θα συμβάλλουν μόνο με το συμβολικό ποσό των 50€.

10.Το masticulture προσφέρθηκε να εξυπηρετήσει όσους θα ήθελαν να μετακινηθούν  με δική τους ευθύνη ή να πάνε πριν στη Χίο ή ακόμα και να παρατείνουν το χρόνο παραμονής τους (info@masticulture.com, 2271076084).

Πληροφορίες για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στο www.neoiagrotes.gr, info@neoiagrotes.gr, και στο 6943834921 (κ.Ανδροκλής Γιάτσογλου) 

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης 6998282382
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...