Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Κοινή δράση των ευρωπαϊκών κομμάτων αριστεράς για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Νίκος Χουντής: Κοινή δράση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Κοινή δράση των δυνάμεων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της ευρωομάδας GUE/NGL ζητάει με επιστολή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, για την αποτροπή της πρότασης Ρεν που αφορά την αναστολή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς τους αγρότες.

Στην Επιστολή του προς την GUE/NGL και το ΚΕΑ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ζητάει, να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με οργανώσεις και κινήματα αγροτών και αλιέων, για την αποτροπή της πρότασης Ρεν περί αναστολής των αγροτικών κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, των κρατών που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Παράλληλα προτείνει τον συντονισμό των αγώνων για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης και προστασίας απέναντι στην κρίση, την αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για τη γεωργία και τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ προς όφελος των μικρών και μεσαίων αγροτών.
Με αφορμή την πρόταση του Επιτρόπου Όλι Ρεν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στην Κομισιόν, με την οποία ζητάει την απόρριψη της πρότασης του Επιτρόπου, η οποία αν υιοθετηθεί, θα οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή τους αγρότες και αλιείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...