Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συζήτηση στην «Κοιλάδα του Αχελώου» για την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη

Τις συζητήσεις διοργανώνει ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην «Κοιλάδα του Αχελώου», στις 23 και 24 Ιουλίου 2012 με τα παρακάτω θέματα:

- «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 (19:00 - 21:00) Κοιλάδα του Αχελώου, Δημοτικό Διαμέρισμα Μεγαλόχαρη, Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας

Συμμετέχουν:

Αθανάσιος Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Γιώργος Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής ΝΔ

Σπύρος Δανέλλης, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ

Χαράλαμπος Αγγουράκης, Ευρωβουλευτής ΚΚΕ

Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής, Κόμμα Πρασίνων

Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γερμανός Ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων

Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα

καθώς και ο Δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη Δημήτρης Γαλλίκας

Παρεμβάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης θα κάνουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και ο Γάλλος Υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φόλ.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από το διαδίκτυο (στην παρακάτω διεύθυνση βρίσκεται ο κώδικας για αναμετάδοση http://www.filothea.com/acheloos εδώ θα μπορούν να την παρακολουθούν ζωντανά και οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων iphone, blackberry, windowsmobile) και από τον Δορυφόρο HELLAS SAT 39° ανατολικά, συχνότητα 11136.250 Vertical, symbol rate 3300, fec ¾ (Για τεχνικές πληροφορίες Μάκης Δανιήλ 6974998902).

Μετά το τέλος της ημερίδας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Στη σκεπή του Αχελώου». Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σταμούλης, Φωτογραφία: Κώστας Παπαπαναγιώτου, Σενάριο/ηχοληψία: Θανάσης Παπακώστας, Μιξάζ: Δημήτρης Γεράρδης, Μουσική: Σεμπάστιαν Εσκοφέτ. (http://vimeo.com/34081738)

To ντοκιμαντέρ περιγράφει την ορεινή κοινωνία, μέσα από τρεις απόψεις, ενός μοναχού, ενός νομάρχη και μίας ομάδας βοσκών, καθώς και τα βιώματά τους μέσα από τον ορεινό όγκο που τους περιβάλλει και από ένα μεγάλο τεχνικό έργο που θα αλλάξει την περιοχή τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...