Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Παναγροτικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στο Άκτιο.

Παναγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στο Άκτιο το οποίο οργανώνεται από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας με κινητοποίηση στα διόδια του Ακτίου.

«Θα τα ανοίξουμε τα διόδια να μην πληρώνουν χαράτσι και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που περνούν από κει. Είναι περιοχές αγροτοκτηνοτροφικές βασικά και είναι μια μορφή αγώνα κι αυτή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ Βαγγέλης Μπέτσας.

Στην κινητοποίηση της 19ης Φεβρουαρίου καλούνται να πάρουν μέρος αγρότες, γεωργοί και κτηνοτρόφοι των παραπάνω περιοχών καθώς όπως είπε ο κ. Μπέτσας «όλοι πλήττονται από την αντιαγροτική πολιτική και εργάτες, άνεργοι, νεολαία γιατί τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που τα πουλάει τζάμπα ο παραγωγός τα χρυσοπληρώνει ο εργάτης και ο συνταξιούχος»
Από ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Αναστολή αγροτικών κινητοποιήσεων

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν για μερικές εβδομάδες οι αγρότες της Λάρισας, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών Νομού Λάρισας. 
 
Ενώ σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία τους πήγε στις Σέρρες σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 7 συλληφθέντες εκεί αγρότες, τα τρακτέρ από τον κόμβο Γυρτώνης άρχισαν σταδιακά να «φυλλορροούν» δείχνοντας στην ουσία τον δρόμο για την αναστολή, λόγω της χαμηλής συμμετοχής.
 
Ωστόσο, οι αγρότες δεν καταθέτουν τα όπλα, αντιθέτως δίνουν νέο ραντεβού την Παρασκευή στις Σέρρες, που έχουν μετατραπεί σε επίκεντρο των εξελίξεων, προκειμένου να είναι παρόντες στη δίκη των «7», με ισχυρή αντιπροσωπεία και από τη Λάρισα, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο αγώνας συνεχίζεται με τις μορφές που θα επιλέξουν στο επόμενο διάστημα.
 
Ο σχεδιασμός είναι, την Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση της δίκης στις Σέρρες, να ακολουθήσει συνεδρίαση των αγροτών, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους, με συντονισμό δράσης για την επέτειο του Κιλελέρ «ώστε να πάρει απολογητικό χαρακτήρα για τη σημερινή κυβέρνηση», ενώ φαίνεται ότι έχουν πλέον, το βλέμμα στραμμένο προς την Αθήνα, οργανώνοντας πανελλαδική εξόρμηση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...