Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Εστία ευλογιάς σε πρόβατα σε περιοχή της Σίνδου

Εστία ευλογιάς εντοπίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στη Σίνδο, το γεγονός όμως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τις κτηνιατρικές αρχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η εστία που καταγράφηκε δεν αποτελούσε καν εκτροφή αιγοπροβάτων. 

Συγκεκριμένα η νόσος ταυτοποιήθηκε σε έξι πρόβατα που βρισκόταν σε έναν αυτοσχέδιο "ζωολογικό κήπο", στο προαύλιο εργοστασίου, το οποίο λειτουργεί σε τομέα μη σχετικό με την κτηνοτροφική δραστηριότητα.

Μετά από το γεγονός αυτό, πραγματοποιήθηκε η θανάτωση των προβάτων με ευθανασία, ο ενταφιασμός τους εντός του χώρου της εκμετάλλευσης καθώς η απολύμανσή της.

Οι αρμόδιες αρχές πραγματοποίησαν και εξακολουθούν να πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων από την εστία. Κανένα επιπλέον θετικό κρούσμα δεν ανιχνεύτηκε μέχρι στιγμής, συνεπώς οι κτηνιατρικές αρχές κάνουν λόγο για τυχαίο περιστατικό. 

Μαζική συνάντηση στο Τυμπάκι έκαναν οι αγρότες της Κρήτης.

Την Πέμπτη θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους


Μαζική συνάντηση στο Τυμπάκι έκαναν οι αγρότες της Κρήτης. Την Πέμπτη θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλούν οι αγρότες της Κρήτης αν η κυβέρνηση υλοποιήσει τις προθέσεις της για φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Μαζική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι Ηρακλείου, χθες Κυριακή (6/10/2013). Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε στη συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτικών οργανώσεων (Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων από όλη την Κρήτη) είναι ότι ενώ οι διοργανωτές περίμεναν 200 συνδικαλιστές τελικά παρουσιάστηκαν 300. Αφού συζήτησαν επί 6 ώρες κυρίως για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων αλλά και για όλα τα θέματα που τους απασχολούν, αποφάσισαν να συναντηθούν ξανά την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Γεώργιος Ντισπυράκης, «εμείς δεν δεχόμαστε ούτε ένα ευρώ για φόρο στα αγροτεμάχια. Στη συνάντηση υπήρχε μεγάλος αριθμός αγροτών και οι συζητήσεις είχαν διάρκεια πάνω από 7 ώρες. Οι αγρότες της Κρήτης είναι αναστατωμένοι. Εκτιμώ πάντως ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τα σχέδιά της, κάτι που θα μας οδηγήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα».

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Κρήτης δεν αντέχουν άλλο τις αυξήσεις σε πετρέλαιο, άρδευση, αγροτικό ρεύμα, γεωργικά φάρμακα, ασφάλιση στον ΟΓΑ και πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Την ίδια ώρα, υποστηρίζουν οι αγρότες, η κυβέρνηση τους καθυστερεί την επιστροφή του ΦΠΑ. Στη σύσκεψη των αγροτικών οργανώσεων πήραν μέρος και τοπικοί βουλευτές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΑΣΝΗ αναφέρει τα εξής: «Την Κυριακή (6/10/2013), στο Τυμπάκι Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε Παγκρήτια Συνάντηση των φορέων των αγροτών, φυτικής και ζωικής παραγωγής, με θέμα τη φορόλογηση των αγροτεμαχίων. Αποφασίστηκε ομόφωνα, η κατηγορηματική αντίθεσή μας σε κάθε φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Ούτε ένα ευρώ φορολόγηση σε κανένα αγροτεμάχιο. Αποφασίστηκε επίσης νέα συνάντηση των φορέων των αγροτών της Κρήτης, την Πέμπτη (10/10/2013) και ώρα 12:00, στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ, Λεωφόρος 62 Μαρτύρων, 146 Ηράκλειο, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω δυναμική αντίδρασή μας, στα διαφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης».

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ελαιόλαδου με πιστοποίηση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Η Εταιρεία PARATUS Europe (www.paratuseurope.eu) διοργανώνει στις 19 και 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα και στις 9 και 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην Πιστοποίηση των εκπαιδευομένων στην βαθμίδα “Olive Oil Enthusiast” του Διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης επαγγελματιών Olive Oil Expert.

Ταυτόχρονα από 19 έως 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα και 9 έως 13 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται και το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην Πιστοποίηση των εκπαιδευομένων στην βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert” του Διαπιστευμένου σχήματος πιστοποίησης επαγγελματιών Olive Oil Expert.

Τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα είναι πιστοποιημένα από τον Διαπιστευμένο διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης STAREGISTER. Ολοκληρώνοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η επιτυχία στην γραπτή και στην γευσιγνωστική (μονάχα για τη βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”) εξέταση, δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να εγγραφούν σαν πιστοποιημένοι επαγγελματίες στις αντίστοιχες βαθμίδες πιστοποίησης, στον Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης STAREGISTER.

Τα συγκεκριμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, στελέχη εταιρειών παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου. Επίσης σε στελέχη του χώρου των τροφίμων και της εστίασης, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με το ελαιόλαδο και την γευσιγνωσία του.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την βαθμίδα “Olive Oil Enthusiast”, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους λάτρεις του ελαιολάδου να γνωρίσουν τα μυστικά του.

Παράλληλα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την βαθμίδα “Pro Olive Oil Expert”, απευθύνεται σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο του ελαιολάδου.
Για την συμμετοχή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα δεν απαιτείται προγενέστερη εμπειρία των συμμετεχόντων σε γνώσεις ελαιολάδου ή γευσιγνωσίας.

Το κόστος των προγραμμάτων δύναται να επιδοτηθεί μέχρι 100% από τον λογαριασμό του ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ 0.45. Πληροφορίες για την επιδότηση, δίδονται από το τμήμα εκπαίδευσης της ParatusEuropeLtd ( training@paratuseurope.eu).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τμήμα Πωλήσεων της PARATUS Europe – Όλγας 13, 165 61 Γλυφάδα, Τηλ. 210-99.45.945, 210-99.41.241, fax 210-99.40.408, Email: sales@paratuseurope.eu, Web: www.paratuseurope.eu

Νέα ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ για την ΚΑΠ στο Ηράκλειο

«Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, στο Ηράκλειο και ώρα 09:00 έως 13:45 στο ξενοδοχείο Ατλαντίς (Υγείας 2 και Μεράμπελου).

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΚΑΠ 2014 – 2020: Προωθώντας Στόχους της Αγροτικής Κοινωνίας» που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την «Στήριξη δράσεων ενημέρωσης σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) - Υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης», για την ενημέρωση των κρατών-μελών της ΕΕ σχετικά με την ΚΑΠ της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ΚΑΠ και ελληνική γεωργία».

Σημειώνεται ότι στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι κ.κ. Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημήτρης Μελάς, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Γιάννης Κολυβάς Προϊστάμενος του Γραφείου Βρυξελλών της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σχετική πρόσκληση έχει λάβει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...